Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Aplikačná príručka KIWA (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 15.03.2023
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Aplikačná príručka KIWA


Aplikačná príručka KIWA
Návrh, projektování a instalace ochran před přepětím je jeden z rozsáhlých podoborů elektrotechniky. Odborníkem se na toto téma elektrotechnik stává po mnoha hodinách studií, praktických zkušeností a také častých opakováních! Slovenská značka Kiwa dlouhodobě vyrábí portfólio ochrany tříd I, II, III a ke svým vydaným modelovým příkladům vydává i tento pomocný sešit. Krátký pohled na několikatistránkový dokument sledujte zde!
Jiří Macháček, ze dne: 15.03.2023



Slovenský výrobce ochran proti přepětí poskytuje odborníkům "Aplikační příručku", pomůcku pro rychlou orientaci.


Pro více informací kiknout!

Co se dozvíme z několika mála stránek?
Svým způsobem je opravdu v jednoduchosti síla. Člověk vzdělaný v ochraně proti přepětí již zná technické souvislosti a stačí mu pro pochopení letmý pohled na tabulky, schémata a popis. V dokumentu si opakujeme schémata typických zapojení přepěťových ochran v různývh typech sítí. Nalezneme tabulku prozrazující příklad rizik zásahu blesku do objektů, objekty s hladinou ochrany LPL I, II, III a LPL IV. Jedna stránka popisuje zásady umísťování přepěťových ochran v rozvaděčích.
Poslední stránka je označena za stručný katalog přepěťových ochran Kiwa.



Pro více informací kiknout!


Uvedený materiál je určitě důležitý, protože každý výrobce by měl (a má) odběratelům sdělit filozofii použití. Protože i na Slovensku platí soubor norem ... EN 62 305, tak je orientace v problematice stejná. S tím souvisí i dokumentace a komunikace s odborníky jiných národností, které tento soubor norem používají. Bohužel z místních diskusí jsem přesvědčen o tom, že vydat pouze "Aplikační příručku" může být i velice málo. Z mého pohledu je nejúčinnější forma prezenční školení, nejlépe s praktickým nácvikem.

Kiwa se v mém okolí moc nevyskytuje, přesto je dobré znát i to, s čím asi pracují v sousedním Slovensku.

Tento katalog lze prohlížet zde v redakční knihovně!


TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.