Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

Hradecký Ampér minulostí


Document Actions
Hradecký Ampér minulostí
Populární domácí výstava elektrotechnického velkoobchodu Elektram přichází o svůj název Hradecký Ampér. Celá akce byla i přes změnu názvu stejně zdařilá a splnila svůj cíl ...
Jiří Macháček, ze dne: 15.10.2008
reklama

 

O domácích výstavách velkoobchodů se zde na portále již psalo hodně. Letošní září poznamenalo Elektram těsně před konáním původně Hradeckého Ampéru, nyní Elektrotechnické výstavy.

Majitel slovní ochranné známky AMPER, společnost Terinvest se přihlásila o svá práva, která ji samozřejmě náleží. Tato skutečnost rozpoutala různé debaty o možných následcích a různých změnách. Z řad návštěvníků padly návrhy k přejmenování na kA tedy Hradecký kiloAmpér nebo dokonce Hradecká elektrika. Jak celá tato kauza dopadne si počkáme. Vstoupí do této pře zahraniční vlastník Elektramu Sonepar?

Nazývejme tedy nyní tuto událost Elektrotechnickou výstavou Elektramu. Ta je populární především svým termínem konání. Elektrotechnici jsou totiž po dvouměsíčním prázdninovém půstu lační po nových informacích. A tak se tomuto velkoobchodu opravdu daří úspěšně naplňovat autobusy ze všech směrů republiky.

Již mnohokrát jsme se s kolegy zamýšleli na možnou kapacitou návštěvníků, kteří jsou schopni a ochotni podobné elektrotechnické události navštěvovat. Pražský AMPER (zvláště po nedávném dokončení stanice metra Letňany) nemá co do velikosti konkurenci. Dál je ve hře Mezinárodní strojírenský veletrh Brno, Elektrotechnika Ostrava, ElektroFesty společnosti Omnis a mnoho dalších výstav elektrotechnických velkoobchodů.

Podle slov samotných návštěvníků hodně záleží na množství novinek výrobců a zastoupení. Pak také záleží na nás (na médiích), jak dalece se zvěst o novince šíří. Pak je potřeba dosadit do vzorce úvahy další proměnnou a ta je počet nových realizovaných staveb.

Více na stránkách Elektramu ...


Pro pořádek ...
... majitel kombinované ochranné známky VOLT je Pavel Hála (zde...) a do třetice OHM patří společnosti OHM Limited z Velké Británie (zde ...) a v další třídě PROCTER & GAMBLE z Francie (zde ...). V oblasti výstavnictví není tato značka chráněná, že by ji chránila sama podstata, čili "odpor"?

 
 


 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT



FIREMNÍ TIPY
Umíte odpovědět? Vysvětlete, proč musíme elektrické stroje chladit a co by se stalo, kdybychom je nechladili. Popište rozdíly mezi chlazením vzduchem a chlazením kapalinou. Vysvětlete, jak teplo putuje elektrickým strojem a jak nám tepelný okruh pomáhá toto teplo správně odvést. Co přesně znamená ventilace v kontextu elektrických strojů? Jaký je rozdíl mezi ...
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933