Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: O knize "Josef Sousedík" (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 30.04.2013
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

O knize "Josef Sousedík"


O knize "Josef Sousedík"
Dřívější a současný šéfredaktor časopisu Elektro, Jiří Kohutka a Josef Košťál, se rozhodli zmapovat život a dílo Josefa Sousedíka, rodáka z valašského Vsetína, významného českého elektrotechnika a vynálezce s mnoha československými i světovými patenty, zakladatele elektrotechnické továrny ve Vsetíně, proto vznikla kniha ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 30.04.2013


Dřívější a současný šéfredaktor časopisu Elektro, Jiří Kohutka a Josef Košťál, se rozhodli zmapovat život a dílo Josefa Sousedíka, rodáka z valašského Vsetína, významného českého elektrotechnika a vynálezce s mnoha československými i světovými patenty, zakladatele elektrotechnické továrny ve Vsetíně, úspěšného podnikatele, uznávaného komunálního politika, humanisty a vlastence z první poloviny 20. století, kterého dobový tisk označoval jako Edisona z Moravy.

Jejich životopisná kniha Josef Sousedík, (ne)zapomenutý vynálezce, továrník, politik a vlastenec má připomenout technický i morální odkaz Josefa Sousedíka a pomoci vrátit jeho jméno tam, kam již dávno patří – na čestné místo vedle Diviše, Gerstnera, Pernera, Křižíka, Kolbena, Bati a dalších význačných českých osobností.

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
FCC PUBLIC s.r.o. - Pod vodárenskou věží 1143/4, Praha 8 - 296 583 011 - public@fccgroup.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.