Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: TECO: Jaromír Klaban a Pavel Smílek o prvcích chytrých budovách na AMPERu 2012 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 12.06.2012
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

TECO: Jaromír Klaban a Pavel Smílek o prvcích chytrých budovách na AMPERu 2012


TECO: Jaromír Klaban a Pavel Smílek o prvcích chytrých budovách na AMPERu 2012
Ze společnosti Teco k nám do studia přišel obchodní ředitel Jaromír Klaban a Pavel Smílek, programátor tělem i duší, který se společností Teco úzce spolupracuje. Na veletrhu AMPER společnost Teco představila novinku, a to novou centrální jednotku, která doplňuje mozaiku programovacího systému FOXTROT.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 12.06.2012


Uslyšíme-li někde název inteligentní dům, ne každý bude mít tušení, o čem je řeč. Něco nám pravděpodobně bude říkat energeticky úsporný dům, ale co může být inteligentního na domě? Představte si, že se vracíte o den dříve z dovolené a nechcete se vrátit do studeného domu. Zavoláte babičce, ať vám zajede zapnout kotel? Jistě, i takhle se to dá řešit, ale jednodušší a levnější je poslat jednu SMS a váš inteligentní dům udělá, co jste mu právě řekli, takže v tomto případě začne topit na vámi požadovanou teplotu. Systém FOXTROT toho umní opravdu hodně, ovládání topení, ovládání osvětlení, řízení ventilace a rekuperace, zabezpečení a mnoho dalších činností.

Tecomat Foxtrot jako komplexní řídicí systém vám v oblasti řízení inteligentních domů a budov umožní ovládat ve vašem domě prakticky veškeré technologie a způsobů, jak váš dům můžete ovládat, je celá řada. Samozřejmě i v inteligentním domě zůstávají klasické vypínače a ovladače, ale přidávají se k nim možnosti ovládání dotykovými panely, vaším chytrým telefonem, iPhonem či iPadem, televizí, ale i notebookem či počítačem na internetu.

Sledujte záznam živého rozhovoru na veletrhu AMPER ...
 

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Teco a.s . - Havlíčkova 260, Kolín - 321 737 611 - klaban@tecomat.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.