Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: AMPER 2012: Dieselgenerátory, které budou mít uživatelé i údržbáři rádi (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 3.04.2012
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

AMPER 2012: Dieselgenerátory, které budou mít uživatelé i údržbáři rádi


AMPER 2012: Dieselgenerátory, které budou mít uživatelé i údržbáři rádi
Boční dvířka na každé straně, umožňující snadný přístup k ovládacímu panelu, zatímco centrála je normálně v chodu ... Toto je pouze jedna z mnoha předností a vylepšení nové řady dieselgenerátorů FG Wilson 26 až 200kVA, kterou na veletrhu Amper 2012 v Brně představila distribuční společnost Pevot. O dalších zajímavostech se dozvíte více z rozhovoru, který jsme s Vladimírem Votrubou uskutečnili na letošním veletrhu Amper v Brně, a to přímo v pavilonu P v našem televizním studiu.
Stanislav Cieslar, ze dne: 3.04.2012

 

Boční dvířka na každé straně, umožňující snadný přístup k ovládacímu panelu, zatímco centrála je normálně v chodu ... Toto je pouze jedna z mnoha předností a vylepšení nové řady dieselgenerátorů FG Wilson 26 až 200kVA, kterou na veletrhu Amper 2012 v Brně představila distribuční společnost Pevot.

Jak nám sdělil Vladimír Votruba, ředitel výhradního zástupce, závěsy umožňují snadné a kompletní odejmutí dvířek kapotáže, čímž usnadňují potřebný přístup údržby i v těch nejtěsnějších prostorách. Dieselgenerátory FG Wilson se základnou ve Velké Británii (konkrétně v Severním Irsku), mají střechu kapotáže vyrobenou z jednoho kusu s vlastním úchytem pro manipulaci jeřábem. Přímo na rámu jsou přitom kompresní uzávěry proti zatékání.

Nové dieselgenerátory FG Wilson mají vylepšené montážní uspořádání – nejčastěji servisované komponenty jsou totiž umístěny společně na jedné straně elektrocentrály, čímž se výrazně zkracuje čas potřebný pro údržbu. "Ovládací panel je montován po straně rámu elektrocentrály. Zvýšená dvířka umožňují uživateli snadný přístup ke všem součástkám a elektroinstalaci," říká V. Votruba, jehož firma zajišťuje na našem trhu i dodávky náhradních dílů FG Wilson.

Další z řady novinek jsou i speciální otvory pro manipulaci vysokozdvižným vozíkem přímo v rámu elektrocentrály, ulehčující transport a snižující riziko poškození. Výhodou nové řady je i snadné doplňování pohonných hmot a záchytná vana pro případ úniku provozních kapalin.

Palivová nádrž vystačí na 8 hodin provozu při plném zatížení, ale o tom a o dalších zajímavostech se dozvíte více z rozhovoru, který jsme s Vladimírem Votrubou uskutečnili na letošním veletrhu Amper v Brně, a to přímo v pavilonu P v našem televizním studiu.



TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Pevot s.r.o. - Oderská 333/5, Praha 9 - Čakovice - +420 222 726 214 - votruba@pevot.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.