Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: AMAKO katalog výrobků (veřejné osvětlení) (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 30.03.2022
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

AMAKO katalog výrobků (veřejné osvětlení)


AMAKO katalog výrobků (veřejné osvětlení)
Stožáry veřejného osvětlení z módy asi jen tak nevyjdou. Přestože se sodíkové světelné zdroje vyměnily za LED, konstrukce se rychle šířící digitalizace zase tak dalece nedotkla. Tím samozřejmě myslím, že jsme se technologicky k levitujícím světelným zdrojům nad komunikacemi zatím nedopracovali. :-) Stožáry sice nejsou zas tak elektrikářskou doménou. Ale vzhledem k dynamice montáží, je v mnohých případech vhodnější si několik sloupů vztyčit vlastními elektromontéry než shánět volné kapacity stavařů. Proto stožáry veřejného osvětlení stále vnímáme jako určitý elektromontážní přesah. Co vy? Jak často stavíte takové konstrukce?
Slávek Patera, ze dne: 30.03.2022



Dnes krátce nakoukneme do katalogu stožáru veřejného osvětlení AMAKO. Při pohledu na obsah informačního materiálu si vzpomínám na sortiment v našem skladu před třiceti lety. Stožár, výložník. Dnes si tedy lze vybírat! Až si chvílemi říkám, zda není u tak jednoduchého sortimentu tak pestrá nabídka paralyzující.


Pro více informací kliknout!


Co v katalogu objevíme? Stručně ...
  • kotvení osvětlovacích stožárů
  • stožár sadový, dálniční, silniční, železniční
  • stožár paticový, bezpaticový
  • stožár dvoustupňový, třístupňový, čtyřstupňový
  • stožár vetknutý, přírubový
  • osvětlovací věž
  • stožár vlajkový, kamerový,
  • výložník dekorativní, sadový, obloukový, rovný, stěnový, třmenový, trakční
  • držák reflektorů, ochranné manžety, svorkovnice
Celý přehled naleznete zde ...



Pro více informací kliknout!

Jak jsou provedeny detaily katalogu
Hned z kraje se díky ilustrativní perokresbě seznámíme s konstrukcí a názvoslovím nabízených stožárů. Popravdě, málokdo z elektrikářů zprvu tuší, co přesně znamená "vetknutí". U každého typu stožáru a příslušenství nalezneme podobně zpracované informace vždy se související tabulkou typů a rozměrových proměnných.


Pro více informací kliknout!


Stránka, která byla mými kolegy snad nejvíce navštěvovaná, byl (tento) přehled stožárů. Jaké jsou ceny a rychlost dodávek nemohu soudit, k tomu mám velice málo informací. Ovšem pokud mám dát svůj názor na tento katalog, pak ho všem, kteří se touto oborovou výsečí profesně zabývají, mohu jen doporučit.

Celý katalog lze zde v redakční knihovně prohledávat a prohlížet!

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.