Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Aktivní hromosvody se provádí na nižší technické úrovni! (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 3.04.2014
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Aktivní hromosvody se provádí na nižší technické úrovni!


Aktivní hromosvody se provádí na nižší technické úrovni!
David Černoch, správce vysílačů jednoho mobilního operátora hovoří o nedostatcích při ochraně před bleskem a přepětí podle francouzské normy NF C 17-102 pro aktivní hromosvody. Zásadním problémem je chronické nedodržování bezpečných vzdáleností svodů, resp. absolutní ingorace vnitřních rozvodů a souvisejících technologií. A zásadním proto, že v případě opačném by zhotovitel postupoval dle principu ČSN EN 62 305, a pak už by instalovaný aktivní hromosvod pozbyl ekonomického efektu pro který jej investoři pořizují.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 3.04.2014



Aktivní hromosvody jsou temnou tečkou každého, kdo věří svým učitelům, profesorům či samotnému Gustavu Robertu Kirchhoffovi. Je neuvěřitelné kolik investorů zřizuje taková rizika na svých objektech. O praktických zkušenostech s nedostatky francouzské normy NF C 17-102 je odborná veřejnost seznámená. Ovšem odborná veřejnost o pořízení nerozhoduje.
Pak zbývá varianta, že dodavatel aktivního systému záměrně neprozrazuje rizika, která levnější instalace s sebou nese.

Podívejte se na jeden ze zajímavých videozáznamů. Na předkládané problémy jsou všechny certifikáty ESE zbytečné. Jde o základní fyzikální princip.




Tuto přednášku pořádalo vzdělávací a školící středisko SOLID Team Olomouc. Aktuální semináře sledujte na adrese www.solidteam.cz

Jak řešíte vnitřní ochranu v souladu
s aktivním hromosvodem vy?
Podělte se o svou zkušenost v níže uvedeném diskusním tématu!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.