Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: AGROLINE: Produktový katalog Radiální ventilátory Ferrari (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 30.09.2020
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

AGROLINE: Produktový katalog Radiální ventilátory Ferrari


AGROLINE: Produktový katalog Radiální ventilátory Ferrari
Technický sešit určený především těm, kteří navrhují vzduchotechniku objektu. Popisuje do detailních podrobností konstrukci. Jde o typ ventilátorů, který budeme zapojovat v čističkách obilí, sušárnách, obilních silech, posklizňových linkách, filtracích, cyklonech, u provzdušňovacích jehel, aktivním větrání, odprášení, nebo také v pneumatické dopravě. Jaké informace jsou určeny pro elektrotechnické konstruktéry a projektanty?
František Tuček, ze dne: 30.09.2020



Není vzduchotechnika jako vzduchotechnika. Mezi tím co očekáváme v domovní a řekněme průmyslové instalaci je opravdu rozdíl.Pokud vás oslovují zařízení do obytných prostor jako jsou kuchyně, koupelny nebo třeba toalety, pak tento technický sešit míří opravdu jinam.



Pro více informací kliknout!


Otvíráme a listujeme ...
Na prvních sedmi stranách se dozvíme vše o společnost Elektrodesign a pak se dozvídáme potřebná technická data. Tedy jde o informace samozřejmě o celé soustavě. Nikoliv pouze o elektrickém připojení. Popravdě o elektrice se tam zase toho tolik nedozvíme, ostatně proč taky. Ventilátor má elektrický pohon jehož parametry jsou uvedeny a zapojení je jasné každé průměrné osobě znalé s vyšší kvalifikací. A tak následují opravdu pouze konstrukční technická data ...


Pro více informací kliknout!


Co se tedy dozvíme za podrobnosti?
V úvodu každého typu je uvedeno, zda jde o pohony na přímo nebo pohony na řemen, k čemu jsou vhodné, popis konstrukce a její výroby. Typ motoru, jeho připojovací parametry, krytí IP, třída izolace, možnost/ nemožnost regulace frekvenčním měničem. Dozvíme se také které možnosti lze získat na rozdíl od dodávané defaultní verze po vyžádání. A samozřejmě pokud jde o ATEX provedení, pak informace k plynům, vodivému a nevodivému prachu. 

Výkon motoru, kategorie měření, kategorie energetické účinnosti, plynulá regulace otáček (frekvenční měnič), specifický poměr, celková účinnost, účinnost, výkon na hřídeli, průtok vzduchu, celkový tlak, otáčky za minutu. Rozměry v okótovaných náčrtcích, tabulka natočení spirální skříně, výběr montážního podstavce, parametry příruby na sání a na výtlaku, rozměry ventilátorů, doporučené izolátory chvění ...


Pro více informací kliknout!


Nás především budou zajímat tyto uvedené proměnné: otáčky, příko, maximální proud při 400V, maximální průtok vzduchu, hladina akustického tlaku, hmotnost, moment setrvačnosti, charakteristiky na výtlaku.

A nakonec praktická pomůcka
F-Selektor, software pro výběr vhodného ventilátoru z poměrně velké nabídky určitě pomůže každému, kdo není výrobního portfolia tohoto dodavatele hlouběji znalý. Tento nástroj lze stáhnout ze stránek Elektrodesign a volně používat.

Tento katalog používá můj kolega projektant především proto, aby znal tvar a rozměry zařízení, kterému přiřazuje funkce v systému a navrhuje systém přívodního vedení.

Katalog již nelze veřejně prohlížet a prohledávat zde v redakční knihovně!





TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.