Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: AFP KONFERENCE: Zavádění výsledků výzkumů CEITEC do praxe (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 15.01.2015
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

AFP KONFERENCE: Zavádění výsledků výzkumů CEITEC do praxe


AFP KONFERENCE: Zavádění výsledků výzkumů CEITEC do praxe
Jozef Kaiser ze Středoevropského technologického institutu CEITEC hovořil na konferenci All for Power 2014 o projektu propojení vědy a praxe. V rámci institutu má profesor Kaiser na starosti problematiku degradace, koroze a únavových vad v energeticky náročných provozech, povrchové úpravy pro vysokoteplotní aplikace v energetice a rovněž stojí za vývojem unikátní laserové technologie. Jak se výsledky práce vědců dále uplatňují v praxi?
Tým portálu Elektrika, ze dne: 15.01.2015


Jaký je zájem českého průmyslu o nové technologie a jak průmyslníci spolupracují s vědci? A v čem se v oblasti propojení vědy s praxí můžeme inspirovat v Izraeli?



Krátce o CEITEC
CEITEC je centrem vědecké excelence v oblasti věd o živé přírodě a pokročilých materiálů a technologií, jehož hlavním posláním je vybudování významného evropského centra vědy a vzdělanosti se špičkovým zázemím a podmínkami pro nejlepší vědecké pracovníky v Brně. CEITEC byl schválen Evropskou komisí 6. června 2011. Vznikl ze společného projektu šesti nejvýznamnějších brněnských univerzit a výzkumných institucí za podpory Jihomoravského kraje a města Brna. Jeho nositeli jsou: Masarykova univerzita, Vysoké učení technické v Brně, Mendelova univerzita v Brně, Veterinární a farmaceutická univerzita Brno, Výzkumný ústav veterinárního lékařství a Ústav fyziky materiálů Akademie věd ČR.
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.