Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: AFP KONFERENCE: Prototyp ventilátorového mlýnského okruhu (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 24.02.2015
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

AFP KONFERENCE: Prototyp ventilátorového mlýnského okruhu


AFP KONFERENCE: Prototyp ventilátorového mlýnského okruhu
Prototyp ventilátorového mlýnského okruhu pro společnost ČEZ. To bylo téma rozhovoru, který jsme na konferenci All for Power vedli s Michalem Návratem, výkonným ředitelem společnosti Ivitas. Prototyp přispěl spolu s dalšími opatřeními k tomu, že bloky plní emisní limity, které začnou platit od roku 2016. Díky nasazení okruhu se navíc prodloužila životnost mlecích elementů a zlepšila se jemnost mletí. V Elektrárně Mělník II funguje už přes tři roky.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 24.02.2015



Prototyp ventilátorového mlýnského okruhu vznikal pod vedením odborníků firmy IVITAS asi tři roky a ve spolupráci s firmou ČEZ byl uveden do zkušebního provozu v Elektrárně Mělník II v listopadu 2011. Jakých cílů dosáhl a jak probíhal jeho vývoj a zkoušení?



Krátce o společnosti Ivitas
Společnost Ivitas poskytuje projekční, konstrukční a poradenské služby v oblasti energetiky, hutního průmyslu, ekologie a technologických zařízení staveb se zaměřením na parní a horkovodní kotle, kotelny elektráren, tepláren i průmyslových závodů. Odborníci ze společnosti Ivitas rovněž vykonávají autorské dozory a optimalizace provozu. Společnost pracuje s moderními softwarovými prostředky pro výpočty i projektování ve 2D a 3D prostoru. Tým je připraven zpracovat každý stupeň dokumentace od studie až po výrobní výkresy.
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.