Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: ABLE ELECTRIC: Řešení vytápění na volném prostranství (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 14.12.2007
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

ABLE ELECTRIC: Řešení vytápění na volném prostranství


ABLE ELECTRIC: Řešení vytápění na volném prostranství
Potřebujete vyřešit tepelnou pohodu pod pergolou či stanem restaurace i v zimním období? Vytápění ve velké výrobní hale, dílně, lakovně a nebo v koupelně rodinného domu či bytu? Nahlédněme spolu do katalogu nového konceptu infravytápění…
Tým portálu Elektrika, ze dne: 14.12.2007

Quartzová topidla Burda a Tansun

Potřebujete vyřešit tepelnou pohodu pod pergolou či stanem restaurace i v zimním období, nebo pracovníků ve velké výrobní hale, dílně, lakovně a nebo v koupelně rodinného domu či bytu?

Při procházce strojírenským veletrhem jsem narazil na stánek firmy Able Electric, kolem kterého bylo až tropické vedro.

Blesklo mi hlavou, kde všude by se tento typ vytápění dal použít. Vzpomněl jsem si jak jsem před časem s kolegou v jednom průmyslovém areálu, kde došlo k rozsáhlému požáru v rozvodně "propískával" kabely a zjišťoval kam vedou. Seděl jsem v rozvodně u rozvaděčů a čekal až se kolega ozve z vysílačky. Byla chladná zimní noc, při popisování kabelů a zapisování, kam který vede, se mi zimou třásly ruce. Byl jsem vděčný za alespoň trošku tepla, co mi poskytovala 150-ti wattová přenosná halogenka. Kéž mít ve výbavě alespoň jedno podobné infratopidlo ... Stačilo by připojit se na kteroukoliv ze šín a pracovat v prostředí s teplotou daleko od bodu mrazu.

Nahlédněme tedy spolu v dalších řádcích do katalogu infratopidel.

Společnost nabízí výrobky dvou výrobců Quartzových topidel. Anglického Tansunu a něměcké Burdy. Oba výrobci mají portfolio výrobků pro použití do domácností i komerčních prostor.


Klik pro větší náhled do obrázků.
Seznámení s topidly

Použití topidel v komerčních prostorách


Klik pro větší náhled.

Použití topidel v domácnosti

V katalogu naleznete i návod jak správně navrhnout topidlo pro prostor, ve kterém potřebujete vyřešit tepelnou pohodu.


Klik pro větší náhled.

Závěr:
I přes to, že se tu a tam ve stavebním supermarketu podobná topidla objevují, je dobré mít širší přehled o možnostech, které trh poskytuje. Přece jen nejde pouze o vytápění elektrikářských prostor, ale často se klienti ptají na možná řešení ...
TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.