Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: ABBAS: Zabezpečení fotovoltaických zařízení (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 15.03.2010
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

ABBAS: Zabezpečení fotovoltaických zařízení


ABBAS: Zabezpečení fotovoltaických zařízení
Jak si ochránit fotovoltaické systémy před poškozováním vandalismem či rozkrádáním? Vyplatí se střežit je profesionálními systémy? FVE představují nemalé finanční hodnoty a společnost ABBAS vám může pomoci s ochranou těchto investic ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 15.03.2010

Společnost ABBAS se specializuje na bezpečnostní a slaboproudé systémy. Nás zajímá část věnující se ochraně a zabezpečení fotovoltaických instalací. Více o činnosti společnosti nám na kameru prozradil výkonný ředitel Petr Kellner...

Fotovoltaické elektrárny představují nemalé finanční hodnoty. V případě odcizení nebo poškození, nevzniká škoda jen na samotném zařízení, ale dochází také k finančním ztrátám z prodeje elektřiny, časovým ztrátám a dalším negativním dopadům.
Zabezpečení taktéž souvisí se zajištěním financování a pojištěním projektu. U podstatné části FV projektů bývá totiž využíváno investic získaných od bank, a jejich poskytnutí je obvykle podmíněno určitou úrovní zabezpečení. Logickou návazností je pojištění celého zařízení proti různým druhům škod, ovšem vyjednat dobré podmínky s pojišťovnou je vzhledem k vysokým finančním hodnotám a poměrně vysokému riziku ztrát nelehký úkol. Pojišťovny jsou ochotňejší a nabízejí slevy v závislosti na úrovni kvality zabezpečení.

U společnosti ABBAS dokáží nabídnout vše potřebné k účinnému zabezpečení vaší FV instalace. Od podrobné analýzy situace, stanovení bezpečnostních rizik, přes návrh opatření až po samotnou realizaci projektu. Vzhledem k tomu, že zastupují na českém trhu řadu světových výrobců a značek, mohou nabídnout i rozsáhlou škálu vhodných produktů, jako jsou kamerové systémy, plotové detekční systémy, infrabariéry či mikrovlnné systémy.

Je jen na vás, jak se vypořádáte s ochranou FV zařízení (respektive svých investic), ale pokud potřebujete vyřešit tuto problematiku, je vždy lepší obrátit se na profesionály.


O více informací si můžete pohodlně zažádat níže přiloženým formulářem!

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.