Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: ABB: Inteligentně řízený dům s ABB-priOn (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 15.03.2010
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

ABB: Inteligentně řízený dům s ABB-priOn


ABB: Inteligentně řízený dům s ABB-priOn
Znáte sytém centrálního ovládání ABB-priOn? Intuitivní a přehledná obsluha, volně programovatelná menu, modulární koncepce s řadou variabilních doplňků. Pokud plánujete pořídit si inteligentní elektroinstalaci společnosti ABB, nebo ji montujete, nenechte si tento článek ujít.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 15.03.2010


ABB-priOn je systém centrálního ovládání pro inteligentní řízení budov. Na výstavě VOLTÍK 2010 nám jej představil Josef Kunc ...

Na první pohled je zřejmé, že při vývoji tohoto ovládání byla kladena nejvyšší priorita na jednoduchost obsluhy, celkovou uživatelskou přívětivost a pozadu nezůstal ani design. Všechny funkce jsou rychle přístupné jednoduchou manipulací otočným ovládacím prvkem. Zvolené informace se pak přehledně zobrazují na 3,5“ barevném TFT displeji, takže vše se dá rychle a efektivně řídit či kontrolovat.

S modulární koncepcí a využitím volně programovatelných menu, jsou k dispozici individuální funkce, které mohou přímo řídit světelné scény, žaluzie, teplotu či jiné prvky místností. Za tímto účelem  společnost ABB vyvinula zcela nové barevně pojaté uživatelské rozhraní. Každé oblasti totiž byla přidělena zvláštní barva, založená na jednoduché logice:

Jak už bylo zmíněno, jedná se o modulární systém. Díky tomu, lze k základní verzi přidat další volně programovatelný multifunkční ovládací prvek, nebo rozšířit stávající například o snímač teploty či IR přijímač pro příjem ovládacích signálů z ručního vysílače i se zabudovanou funkcí přiblížení.

K dispozici je také adaptér s podsvíceným displejem, s jehož pomocí lze provádět lokální naprogramování dle potřeby, bez nutnosti konfigurování pomocí PC. Komunikace je umožněna přes rozhraní USB nebo prostřednictvím SD karet (do spojky s vestavěnou čtečkou). ABB-priOn je k dispozici ve čtyřech konbinovatelných vzhledových variantách.

Klíčovým faktorem inteligentní elektroinstalace je kvalitní, přehledné a hlavně uživatelsky příjemné centrální ovládání s adaptabilními možnostmi. Z našeho pohledu systém ABB-priOn toto splňuje.

Více informací si můžete pohodlně objednat níže přiloženým formulářem!

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
i-center s.r.o. - Štěrboholská 44/1307, Praha 10 - 272 101 101 - praha@icenter.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.