Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

ABB: Změny v organizaci mezinárodní asociace pro evropskou instalační sběrnici


Document Actions
ABB: Změny v organizaci mezinárodní asociace pro evropskou instalační sběrnici
Došlo k určitým organizačním změnám v činnosti mezinárodní asociace Konnex. Ta před několika lety sloučila činnost do té doby na sobě nezávislých tří evropských asociací. U nás nejznámější a patrně také v Evropě a mnoha dalších částech světa značně rozšířenou byla EIBA. Především ve
Josef Kunc, ze dne: 7.09.2007

Změny v organizaci mezinárodní asociace pro evropskou instalační sběrnici

Došlo k určitým organizačním změnám v činnosti mezinárodní asociace Konnex. Ta před několika lety sloučila činnost do té doby na sobě nezávislých tří evropských asociací. U nás nejznámější a patrně také v Evropě a mnoha dalších částech světa značně rozšířenou byla EIBA. Především ve Francii působila asociace pro sběrnici Batibus. V Nizozemsku sídlila třetí asociace EHSA. Po dlouhých předchozích jednáních vznikla společná asociace Konnex se sídlem v bruselském předměstí Diegem – základní historické údaje lze nalézt na stránkách www.konnex.org anebo www.eiba.com. Pro přechodné období bylo vytvořeno logo asociace podle obr. 1.


Obr. 1: Staré logo asociace Konnex

Od letošního roku se má používat především nových ochranných značek, které jsou v barevné nebo černé formě a podle účelu doplněny dalšími nápisy.


Obr. 2: Nové logo asociace Konnex

Základním je logo podle obr. 2, v dolní části doplněné o nápis KONNEX. V dalších variantách jsou např. v horní části doplněny o nápisy PARTNER (pro partnery Konnex), TRAINING (pro certifikační školicí centra), případně Scientific Partnership (pro vědecké partnery z vysokých a středních odborných škol). Na přístrojích pro systémové instalace KNX/EIB se vedle loga EIB smí umisťovat také logo KNX – pro přístroje, které vyhovují všem požadavkům pro použití ve všech systémových instalacích KNX, tedy pro systém podle EN 50090-3-1, 50090-4-1, 50090-4-2, 50090-5-2 a 50090-7-1.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
ABB s.r.o., Elektro-Praga Jablonec
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933