Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

Domovní videotelefon ABB v mobilním telefonu


Document Actions
Domovní videotelefon ABB v mobilním telefonu
ABB přináší velice praktickou funkci ve svém programu domovní komunikace ABB-Welcome Midi. Domovní videotelefony 4,3" WiFi umí spojit příchozího návštěvníka s mobilními telefony obyvatel domu. Tuto službu rádi využijí všichni, kdo bývají na cestách a současně k nim přichází neočekávaní příchozí. Dnešní technologie takové funkcionality umožňují běžně, podmínkou využití v domovní instalaci je snadnost použití a také integrita se souvisejícími zařízeními a funkcemi. Jak to funguje prakticky? Jak vypadají přístroje? A snad nakonec, co přináší za vychytávku programovatelná tlačítka komunikátoru? Sledujte v tomto článku ...
Komerční sdělení, Tým portálu Elektrika, ze dne: 22.02.2021


Novinkou mezi domovními telefony ABB-Welcome Midi pro rodinné a bytové domy je vnitřní stanice s displejem 4,3“ a s WiFi připojením. Umožní ovládat domácí videotelefon vzdáleně z mobilu. O tom, že zrovna někdo zvoní u dveří či vstupní branky, bude provozovatel vědět vždy, ať se v daném okamžiku nachází kdekoliv. Ba co víc, s dotyčným člověkem, který stojí u dveří, bude moci vést videohovor, i když právě doma vůbec není. S 4,3“ WiFi videotelefonem vyřídí hovory prostřednictvím mobilu úplně stejně.



Jak to funguje?
Mobilní telefon se spáruje s vnitřní WiFi stanicí a hovory se (i všem členům domácnosti) budou zobrazovat v mobilní aplikaci ABB-Welcome. S jedním WiFi videotelefonem lze totiž spárovat až 8 mobilních telefonů. Videonávody krok za krokem ukážou, jak to provést. Propojení videotelefonu s mobilem se provede jednoduše rovnou v aplikaci ABB-Welcome. Appka je samozřejmě v češtině, zdarma pro Android i iOS. Menu v 4,3“ WiFi videotelefonu je také české.


 
O designu a vlastnostech
Povrch videotelefonu je lesklý a bílý. Kvalitu obrazu je čistá s věrností barev a širokým pozorovacím úhlem 160°. 4,3“ WiFi videotelefon má uživatelsky jednoduché ovládání. Ovládací dotyková tlačítka jsou daleko od sebe, aby se zbytečně nezmáčklo něco nežádoucí. Funkce odemknutí a volání má každá vlastní tlačítko. K dispozici 2 programovatelná tlačítka navíc, pro možnost dalších zvolených funkcí. Lze například ovládat spínací modul, který dá pokyn k otevření vjezdové brány nebo případně zavolat jiného účastníka v bytovém domě.



Vychytávka – programovatelná tlačítka

Vybrané funkce si můžete sami přizpůsobit pomocí programovatelných tlačítek. Ve 4,3“ WiFi videotelefonu si můžete předvolit 2 účastníky ve společném domě a komunikovat s nimi interkomem – toto lze i v mobilní aplikaci, ať už budete v práci či na dovolené a bude potřeba např. přijmout důležitý balíček. Nastavení se provádí v mobilní aplikaci. Jelikož jsou tlačítka dvě, můžete takto volat až 2 vybrané účastníky. Programovatelná tlačítka lze využít pro otevírání příjezdové brány – v tomto případě se doplní instalace o spínací modul. Případně volat telefon ostrahy. Vzdálená aktualizace firmwaru prostřednictvím mobilní aplikace.



Vnitřní stanice nově umožní aktualizovat firmware prostřednictvím mobilní aplikace. V případě, že je k dispozici nový upgrade – budete informování oznámením v aplikaci a potvrzením můžete ihned upgradovat – je to jednoduché a na pár kliknutí. Není zapotřebí počítač ani být fyzicky přítomen u videotelefonu. Vše probíhá online. Budete stale mít ten nejmodernější software a využívat jej naplno. S novým 4,3“ WiFi videotelefonem máte zaručenou ochranu dat.

Mobil a vnitřní WiFi stanice spolu komunikují šifrovaným přenosem dat. To znamená, že máte zajištěnou ochranu dat před neoprávněným přístupem cizích osob k vašim citlivým údajům. Jen spárovaná zařízení, která sami potvrdíte, budou do systému přidána. Vaše osobní údaje budou bezpečně uloženy na platformě ABB – myBuildings portal (mybuildings.abb.com). Chráněná silným heslem.



Montáž
4,3“ WiFi videotelefonu se upevňuje na povrch neboli na omítku. Zapustit do zdi tedy nelze. Ale kdo by se tím trápil, když videotelefon má tak štíhlé tělo – jen 18 mm! K upevnění na zeď potřebujete kovovou montážní destičku, která je součástí balení.
Více technických materiálů v redakční knihovně naleznete zde!
Archív videozáznamů ABB naleznete zde na Elektrika.TV!




POKUD PRACUJETE V OBORU,
vyžádejte si bezplatné zaslání aktuálního
papírového katalogu ABB Welcome MIDI

NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 2)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

ABB s.r.o., Elektro-Praga Jablonec
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933