Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

ABB: Ušlechtilý inspirující doplněk


Document Actions
ABB: Ušlechtilý inspirující doplněk
...Bronz - provedení s nepravidelně strukturovaným povrchem a příjemným bronzovým odstínem na první pohled vylučuje pochybnost, že jde o imitaci tohoto nejstaršího lidmi využívaného kovu. Ušlechtilá ocel - precizně opracovaný povrch této varianty je velmi podobný základní verzi rámečků designu solo® v provedení matný chrom a rozšiřuje tak využití v interiérech s velkým podílem kovového nábytku a doplňků ...
ze dne: 1.09.2006

Letos na veletrhu AMPER 2006 společnost ABB s.r.o, Elektro-Praga představila novou variantu designové řady solo®. Podobně jako obohatilo nové provedení rámečků řadu alpha® i zde se jedná o kombinaci stávajících krycích a ovládacích komponent s netradičním pojetím rámečků, které dodávají tomuto designu jednoznačně dominantní a neprehlédnutelný prvek. Vznikla řada solo® carat. To, co odlišuje rámečky solo® carat od standardního tvaru, je použití různorodých materiálů a zejména jejich velikost.

V základním, jednonásobném provedení jsou rozměry 106,5 x 106,5mm.
Obchodní názvy běžně uváděných barevných odstínů vypovídají v případě rámečků solo
® carat i o použitém materiálu, resp. povrchové úpravě:

  • sklo,
  • zlacený hliník,
  • bronz,
  • chromo­vaný hliník,
  • ušlechtilá ocel.

Sklo - jedná se o matovou úpravu opískováním lícové strany. Na rozdíl od kovových verzí působí lehce a nenásilně doplňuje ovládací a krycí prvky z plastických hmot.

     
Sklo                          Bronz

Bronz - provedení s nepravidelně strukturovaným povrchem a příjemným bronzovým odstínem na první pohled vylučuje pochybnost, že jde o imitaci tohoto nejstaršího lidmi využívaného kovu.
Ušlechtilá ocel
- precizně opracovaný povrch této varianty je velmi podobný základní verzi rámečků designu solo
® v provedení matný chrom a rozšiřuje tak využití v interiérech s velkým podílem kovového nábytku a doplňků.


Ušlechtilá ocel

Pohledové provedení těchto tří verzí umožňuje u vícenásobných rámečků libovolnou, tedy svislou i vodorovnou montáž.

Zlacený a chromovaný hliník - vysoce lesklý povrch je navíc odlišný vlnitým dezénem pro zvýšení odolnosti proti poškrábání povrchu.

     
Zlacený hliník                 Chromovaný hliník

Protože motiv zvlnění je u vícenásobných rámečků orientován vždy horizontálně, je nutné zvolit z nabídky provedení pro svislou nebo vodorovnou montáž.
Stejně jako u standardních rámečků pro radu solo
® je i u varianty solo® carat již zmíněným charakteristickým prvkem 7mm odsazení od stěny, což zdůrazňuje trojrozměrný dojem. Rámečky solo® carat se vyrábějí v jedno-, dvoj-, troj- a čtyrnásobném provedení. Všechny krycí a ovládací komponenty a tedy i mechanické i elektronické přístrojové vybavení jsou shodné s instalačními možnostmi základní rady solo®, a to v následujících barevných odstínech: slonová kost, studio bílá, grafitová, světle zelená, korálová červená a holubí modrá.
Design solo
® carat je svou jednoduchou geometrií vhodný pro moderní obytné i společenské interiéry s kombinací materiálů ušlechtilý kov - sklo - dřevo.

PhDr. Pavel Kaděra, product manager

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

ABB s.r.o., Elektro-Praga Jablonec
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
První vzorky ZONI dorazily ... ABB uvedlo řadu ZONI, s vypínači a zásuvkami. Novinka se postupně naskladňuje a první kusy se šíří. Minulý čtvrtek proběhla dokonce první revize elektroinstalace s novou řadou vypínačů a zásuvek ZONI. A co se děje v elektrikářském zákulisí? Vyjadřují se osobní pocity, očekávání a porovnává se nová řada ZONI s konkurencí, což je samozřejmě důležité a vědomostně přínosné. Cenová strategie je klíčová pro konkurenceschopnost a už známe srovnatelnou cenovou hladinu! Co všechno se dá vyčíst z prvních vzorků, které jsme spěšně obdrželi, popisujeme zde ...
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933