Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: ABB: Uplatnění technologie pro efektivní nakládání s odpady a výrobu energie (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 7.07.2015
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

ABB: Uplatnění technologie pro efektivní nakládání s odpady a výrobu energie


ABB: Uplatnění technologie pro efektivní nakládání s odpady a výrobu energie
Ve dvou nových zařízeních na energetické využívání odpadů v Evropě se uplatní technologie ABB pro efektivní nakládání s odpady a výrobu energie. ABB získala zakázky od švýcarské společnosti Hitachi Zosen Inova, která se zabývá navrhováním, nákupem a výstavbou zařízení na energetické využívání odpadů. Zakázky se týkají dodávky kompletního elektrického a řídícího řešení pro Severnside Energy Recovery Centre v Anglii a zařízení na energetické využívání odpadů v polské Poznani.
Komerční sdělení, ze dne: 7.07.2015



Odvětví energetického využívání odpadů, v němž se z komunálního a komerčního odpadu získává elektrická energie a teplo, představuje rostoucí trh. Vlivem stoupajícího počtu obyvatel a urbanizace vzniká stále více odpadu, přičemž možností ukládat odpad na skládky je zároveň stále méně a méně. V letech 1990 až 2010 objem pevného komunálního odpadu celosvětově vzrostl ze 700 milionů tun na 1,4 miliardy tun a v roce 2025 dosáhne 2,2 miliardy tun. Energetickým využíváním odpadů lze z jedné tuny pevného komunálního odpadu vyrobit až 800 kilowatthodin (kWh) elektrické energie.

„Rádi podporujeme tyto projekty na energetické využívání odpadů, které snižují zátěž životního prostředí a jsou v souladu s naší vizí „lepšího světa““, uvedl Claudio Facchin, prezident divize ABB Systémy pro energetiku. „Naše technologická nabídka i příslušné odborné znalosti nám umožnují podílet se na těchto projektech v rámci celého hodnotového řetězce, od návrhu a realizace projektu až po podporu po celou dobu jeho životnosti.“


„Jsme rádi, že jsme si pro tyto projekty zvolili společnost ABB, neboť s námi sdílí zásadu dodávat ekologická řešení pro lepší životní prostředí,“ uvedl Franz-Josef Mengede, generální ředitel společnosti Hitachi Zosen Inova.

Pokročilý a plně integrovaný řídící systém ABB, založený na platformě Symphony Plus, umožňuje rychlé nastavení podmínek spalování s cílem dosáhnout naprosto bezpečného a efektivního provozu. Tento proces výrazně snižuje objem odpadu a omezuje znečištění a rizika spojená se spalinami. ABB dodá řešení v podobě předpřipravených a odzkoušených modulů, což umožní rychlé dodání a snadnou instalaci. Celé zařízení splňuje nejvyšší nároky na spolehlivost a dostupnost.

Úřad pro odpady západního Londýna (West London Waste Authority) buduje spalovnu odpadů Severnside, protože se snaží omezit ukládání odpadu na skládky. Projekt v Poznani je součástí snahy polských měst o splnění nových vnitrostátních i evropských ekologických norem v oblasti nakládání s odpady.


Zařízení v Severnside ročně zpracuje až 400.000 tun pevného komunálního odpadu a bude mít výkon 37 megawattů (MW), což stačí k zásobování 50.000 britských domácností elektřinou. Spalovna odpadů v Poznani má výkon 18 megawattů ze zpracování 210.000 tun odpadu, který by jinak skončil zavezený na skládkách. Očekává se, že obě zařízení budou uvedena do provozu v roce 2016.

Společnost ABB dodala elektrická a automatizační řešení pro stovky zařízení na energetické využívání odpadů na celém světě. Tato řešení umožňují několika světovým metropolím, včetně Berlína, Londýna, Vídně a Singapuru, stejně jako malým i středním městům efektivně, nákladově úsporně a bezpečně vyrábět obnovitelnou energii z odpadu.



TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.