Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: ABB: Nové elektronické spouště k ochraně generátoru (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 9.07.2014
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

ABB: Nové elektronické spouště k ochraně generátoru


Kromě rodiny vzduchových jističů SACE Emax 2 se divize výrobků nízkého napětí firmy ABB může pochlubit novou spouští Ekip G, určenou jako vypínací pojistný prvek generátorů. Ekip G je dodávána ve verzi Touch a Hi-Touch. Obě verze obsahují všechny funkce potřebné k zajištění ochrany generátoru, aniž by bylo třeba mít další externí zařízení nebo vodičové připojení. Tyto spouště znamenají bezpečné ovládací řešení, které je okamžitě připraveno k použití.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 9.07.2014



Jako součást rodiny jističů Emax 2, vybavených novými spouštěmi Ekip G, splňuje či překračuje tato kombinace požadavky standardních funkcí a výkonnostních parametrů, kladených na vzduchové jističe.  Spouště (ochrany) obsahují všechny funkce a mají všechny výhody standardní řady Emax 2, kam patří:

Kromě toho, že se jedná skutečně o špičkový jistič, nabízí jistič Emax 2 v kombinaci se spouštěmi Ekip G velkou příležitost k tomu, jak zlepšit ochranu generátorů nízkého napětí.

Začleněním ochranných funkcí generátoru do spouště jističe se ABB podařilo vyvinout systém ochrany, který  dovolí snížit počet nebo dokonce úplně vyloučit instalované komponenty, např. externí ochrany, proudové snímače, transformátory napětí  a také rozsah kabeláže.

Tento vývoj umožní nejen rychlejší a snazší instalaci a uvedení generátoru do provozu s nižším rizikem chyby, ale nabídne významné úspory materiálu a prostoru.

Podobně jako všechny ochranné funkce jističe Emax 2 také tyto ochranné funkce generátoru jsou charakterizovány mimořádnou přesností. Nabízí další nové vypínací časy v porovnání s reléovými ochranami, a také ochrany specifické pro generátor, které všechny jsou obsaženy v Ekip G. Patří sem tyto ochranné funkce:

Všechny tyto ochranné funkce se hodí jako náhrada multifunkčních relé nebo několika relé s jedinou funkcí. Každá ochrana dokáže fungovat jako aktivní ochrana nebo pouze alarm nebo ochrana  deaktivovaném režimu. Další výhodou je skutečnost, že nastavení a prohlížení každé ochrany je možné přes dotykovou obrazovku spouště, případně přes jedno z volitelných dálkových zařízení k Emax 2, na rozdíl od číselníkových přístrojů nebo malých obrazovek, které jsou součástí výbavy většiny relé (ochran).

Emax 2 se spouští Ekip G představuje ideální řešení pro malé elektrogenerátory, např.:

ABB s.r.o.Ing. Ivan Kácal
TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.