Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: ABB: Inteligentní elektroinstalace KNX v českých domech (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 2.10.2014
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

ABB: Inteligentní elektroinstalace KNX v českých domech


ABB: Inteligentní elektroinstalace KNX v českých domech
Na téma inteligentní systém elektroinstalace KNX v českých domácnostech jsme na AMPERu 2014 hovořili s Josefem Kuncem, dnes již bývalým produktovým manažerem společnosti ABB, a Jiřím Olejníčkem ze společnosti Bossys. Kam je instalace KNX určená a jaké má systém přednosti? Jak podporuje multimédia? Jak systém získat a na co si dát pozor při jeho instalaci? A jakým směrem se bude systém vyvíjet v budoucnu? Odpovědi na otázky a další informace naleznete v článku s videem.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 2.10.2014



Systém KNX řídí osvětlení, elektricky ovládá žaluzie, rolety i dveře, ovládá provoz elektrických spotřebičů, zajišťuje ekonomický provoz vytápění a  klimatizace či ovládá požární signalizaci. Je založen na vzájemné komunikaci jednotlivých přístrojů - na jedné straně snímačů, kterými jsou ovládací a měřicí prvky, na straně druhé akčních členů, které silově řídí jednotlivé funkce. Chcete se o systému a jeho využití dozvědět více? Níže uvedenou stopáž využijte pro posun k žádanému tématu.


Krátce o společnosti ABB
ABB je přední světová společnost poskytující technologie pro energetiku a automatizaci, které umožňují energetickým a průmyslovým podnikům zvyšovat výkonnost při současném snížení dopadu jejich činnosti na životní prostředí. ABB má 150 000 zaměstnanců ve více než 100 zemích. V České republice působí ABB prostřednictvím svých výrobků již od roku 1970 a v současné době má více než 3 300 zaměstnanců. České ABB má možnost využití mezinárodního know-how a nejnovější výsledky výzkumu a vývoje globální společnosti. Svým zákazníkům nabízí přidanou hodnotu v podobě silného zázemí vlastních inženýrských a servisních center a dlouhodobých zkušeností tradičních českých výrobců.
TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.