Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...

ABB ELSYNN: Inteligentní inovace proudových chráničů


Document Actions
ABB ELSYNN: Inteligentní inovace proudových chráničů
Společnost ABB přichází na trh s novou výrobkovou řadu proudových chráničů s nadproudovou ochranou ve verzi 1P+N a 2P. Rozšiřujeme tak nabídku modulárních přístrojů tzv. Systému pro M compact® o nové provedení proudového chrániče, který představuje kombinaci ochrany proti zemnímu spojení a nadproudové ochrany ...
Komerční sdělení, ze dne: 30.11.2010

 

Společnost ABB přichází na trh s novou výrobkovou řadu proudových chráničů s nadproudovou ochranou ve verzi 1P+N a 2P. Rozšiřujeme tak nabídku modulárních přístrojů tzv. Systému pro M compact® o nové provedení proudového chrániče, který představuje kombinaci ochrany proti zemnímu spojení a nadproudové ochrany. To vše je instalováno do jediného přístroje, tzv. Residual current breaker with over-current protection, zkratka RCBO. Naplňujeme tak požadavky na realizaci kompletní ochrany obvodů.

Tento nový výrobek, dodávaný v šířce pouhé dva moduly, tvoří dvě výrobkové řady a to DS201 (ochrana 1 pólu + nuly) a DS202C (ochrana dvou pólů). Jedná se o technologicky vysoce moderní a kompletní výrobkovou řadu, především z hlediska velikosti, vypínacích charakteristik, vypínací schopnosti a příslušenství.

Řada DS201 je k dispozici ve dvou verzích: DS201 s vypínací schopností 6kA a DS201 M s vypínací schopnost 10kA. Tato řada má dvě různé charakteristiky – B a C, se jmenovitým proudem do 40A. U verze DS201 je nabízena také charakteristika K. Jmenovitá citlivost je různá podle verze: 10, 30, 100 a 300mA.

Všechny přístroje řady DS202C jsou typu A, na střídavý proud a/nebo pulzní proud se stejnosměrnou složkou. Jsou vhodné pro instalace se zátěžemi obsahujícími elektronické prvky. Tyto prvky jsou obvykle použity pro usměrnění proudu nebo pro vyhlazení napětí a proudu.

Pro snadnou identifikaci úseků patřících k jednotlivým RCBO v rozvaděči, jsou všechny výrobky opatřeny držákem štítků. Navíc díky svému tvaru a rozměrům zapadají obě tyto nové výrobkové řady dokonale do rodiny Systém pro M compact® , s níž sdílí širokou škálu příslušenství.

Společnost ABB nabízí také verzi APR s vyšší ochranou proti nežádoucímu vybavení chrániče generovaným proudovými rázy, způsobenými například bleskem, provozním spínáním v distribuční síti nebo rušením. Nová řada proudových chráničů dokáže snadno splnit všechny požadavky trhu a představuje bezpečné a integrované technologické řešení pro moderní elektrické instalace v rámci normy IEC/EN 61009.

Společnost ABB (www.abb.com) patří mezi špičku v oblasti výkonových a automatizačních technologií, které umožňují energetickým společnostem a průmyslovým zákazníkům zlepšit svoji výkonnost a současně snížit negativní dopady na životní prostředí.Více informací naleznete zde ...

Luděk Vach

Pokud pracujete v oboru, máte možnost si zažádat o bližší podrobnosti níže uvedeným formulářem!

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
ABB s.r.o, ELSYNN
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933