Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: ABB Elektroměry #4: Sběrnice M-bus (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 26.08.2013
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

ABB Elektroměry #4: Sběrnice M-bus


ABB Elektroměry #4: Sběrnice M-bus
ABB myslí u svých elektroměrů nejen na co nejpřesnější měření nebo možnost programování, ale i na dálkový odečet dat. K tomu slouží jednoduchý nevelký adaptér, který je potřeba montovat vždy na správnou stranu elektroměru, kde jsou vyvedeny infračervené porty. Sériový komunikační adaptér umožňuje sériovou datovou komunikaci mezi elektroměrem a systémem automatického načítání elektroměrů.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 26.08.2013



Sériový komunikační adaptér (Serial Communication Adapter - SCA) umožňuje sériovou datovou komunikaci mezi elektroměrem a systémem automatického načítání elektroměrů (Automatic Meter Reading systém - AMR).

Adaptér pro elektroměry montované na DIN liště
Elektroměr obsahuje infračervený port pro dálkový odečet naměřených údajů a identifikaci, pomocí protokolu M-Bus. Adaptér SCA vytváří rozhraní mezi tímto infračerveným portem a externími komunikačními zařízeními.

Instalace
Sériový komunikační adaptér SCA se montuje na levou stranu elektroměru. Infračervený port na elektroměru ABB musí být naproti stejnému infračervenému portu na pravé straně SCA. Důležité je, aby elektroměr a adaptér byly instalovány stranově vedle sebe a  tedy, aby pozice infračervených portů byla vzájemně sladěna.




POKUD PRACUJETE V OBORU
máte možnost si zažádat o aktuální katalog elektroměrů ABB
NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
ABB s.r.o, ELSYNN - Heršpická 13, Brno - 543 145 111 - obchod.elsynn@cz.abb.com

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.