Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: ABB: Designové řady Tacteo a ClimaECO (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 4.09.2019
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

ABB: Designové řady Tacteo a ClimaECO


ABB: Designové řady Tacteo a ClimaECO
U domovních vypínačů a zásuvek je kromě funkce a kvality přístroje velice důležitý design provedení. Ten se spolu s pokročilými technologiemi mění také. Na letošních veletrzích představuje ABB nové ovládací prvky ovladačů systémových i konvenčních instalací. K dispozici je nyní i online konfigurátor, na kterém se dá zvolit velikost prvku, zvolit si jaké mají být ikonky a vybrat si, co k nim chcete mít napsáno. I přesto, že o designu rozhoduje investor, resp. spotřebitel, proto by měl odborník minimálně znát to, co mu může být jako požadavek předloženo ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 4.09.2019



Design vypínačů je informace času podléhající. Tomáš Drahoňovský nám prozradí, co je nového v ovládacích prvcích výrobce ABB.



Textový přepis mluveného slova rozhovoru ...


Tomáš Drahoňovský, ABB s.r.o.
Pro letošní rok máme základní novinky jak v systému chytrých instalací KNX, kde máme nové designové prvky řady Tacteo a nové ovládací prvky pro systém ClimaECO. Mimo to máme novinky u ovladačů do klasiky. Jedná se o prvky krytí IP44 pro naši stávající designovou řadu LEVIT, který mimo jiné oslavil po 5 letech prodeje 5 miliontý prodaný kus.

Když se podíváme na Tacteo, tak o jakou novinku v něm jde?
Tomáš Drahoňovský, ABB s.r.o.
Ovladače Tacteo jsou ploché ovladače provedené ze skla. Jedná se o kapacitní snímače, kterými můžete ovládat libovolné zařízení systému KNX.

Já se ptám, protože je to asi 5 let, co jsem viděl podobný design ve Frankfurtu a teď ho máte taky. To přeci není jen v designu.
Tomáš Drahoňovský, ABB s.r.o.
Máte pravdu, není to hlavní novinka v tom, že bychom přišli se skleněnými ovladači 5 let po tom, co s tím přišli jiní. Tacteo je výjimečné tím, že si design svého ovladače může uživatel navrhnout sám. Máme online konfigurátor, na kterém se dá zvolit velikost prvku, zvolit si jaké mají být ikonky a vybrat si, co k nim chcete mít napsáno. Vybrat nemyslím tak, že si vyberete z před nastavených nadpisů, ale můžete si vytvořit vlastní text včetně toho, že je zde podpora diakritiky, je zde lokalizace pro český jazyk, takže můžete používat háčky, čárky, napsat si tam libovolnou věc.

Když se podívám na další novinku, ClimaECO co si představit pod takovým názvem? Nevidím ani tak vypínač, jako klimatizaci.
Tomáš Drahoňovský, ABB s.r.o.
ClimaECO, my zde ukazujeme jen ovladače, nicméně jedná se o ucelený systém pro řízení klimatu v budově, proto název ClimaECO. Tyto naše designové ovladače, je to nový design, moderní, hranaté tvary. U těch největších s displejem, je schopen zobrazovat aktuální teplotu si můžete představit, že to může být nástupce, nebo alternativa ke známému designu Triton, který má hodně klapek a displej.

Rozumím. Co by měl uživatel dělat, kdyby se vám ozval s tím, že se mu něco líbí?
Tomáš Drahoňovský, ABB s.r.o.
Pokud se vám naše novinka líbí a uživatel si není jistý, jestli je možné ji použít ve stávajícím systému, jestli to půjde a to má udělat. Určitě se na nás obraťte, rádi poradíme, zjistíme jaký je váš stávající systém, co je pro něj nejlepší a jak nejlépe systémy skloubit, aby nedocházelo zbytečně k tomu, že máte víc komponent a nedocházelo k dysfunkci.



Pokud tedy chcete vyměnit svůj stávající design, nebo potřebujete poradit s přístroji v novostavbě, kontaktujte společnost ABB.

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
ABB s.r.o. - Sokolovská 84-86, Praha 8 - 222 832 111 - info@cz.abb.com

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.