Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: ABB: 3D brýle pro virtuální domácnost (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 2.11.2017
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

ABB: 3D brýle pro virtuální domácnost


ABB: 3D brýle pro virtuální domácnost
Digitalizace proniká do všech sfér lidských činností. Výjimkou není ani rodinné soukromí. Díky stále rozšiřujícím se chytrým, systémovým instalacím vzniká alternativa ovládání prostřednictvím virtuálních brýlí. Na brněnském veletrhu jsme zachytili malou tajemnou krabičku, která byla veletržní demonstrací nově poskytované služby. Chytré telefony a tablety jsou již součástí našich rodin. Budeme brzy chodit po bytě i s podobnými brýlemi?
Tým portálu Elektrika, ze dne: 2.11.2017




Na brněnském výstavišti u stánku ABB jsme narazili na zajímavou krabičku, produkt ...  jsou to virtuální brýle. Petra Maška se ptáme, na co takové brýle jsou a co v nich uvidíme.





Textový přepis rozhovoru:

Petr Mašek
Jedná se o náhradu 3D brýlí, které máme u nás na stánku, je možnost si je zapůjčit, případně pokud si člověk stáhne aplikaci pomocí QR kódu pro App store nebo pro Google Play, může si vlastně zobrazit chytrou domácnost a procházet virtuální domácností a podívat se jak fungují jednotlivé scény. U nás na stánku je možnost se podívat na propracované 3D brýle od Samsungu, které spolupracují s naším systémem a je možné se podívat na domovní aplikaci a případně pokud si člověk stáhne do svého chytrého mobilu, umístí je do této krabičky, do brýlí, tak je možné si tuto aplikaci vyzkoušet přímo naživo, jak to v systému vypadá.

E: Co potřebujeme kromě brýlí a telefonu?
Petr Mašek
Ještě se musí nainstalovat aplikace. Tam je možnost si přes QR kód stáhnout, případně vidět přes brýle reálně obraz v domácnosti jak to vypadá.

E: Je tam nějaký bonus pro uživatele? Mohou vidět i něco jiného?
Petr Mašek
Nic jiného nemůže vidět, může si nastavovat scény a jednotlivé části, spínat osvětlení a dělat scénické režimy, je to spíše pro ukázku jak to v domácnosti reálně chodí s chytrou domácností, s chytrým systémem.


E: Díky, to byla taková malá perlička.





POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o aktuální
papírový katalog chytrých instalací ABB
NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.