Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: ABB: ComfortPanel nová generace přichází (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 16.05.2014
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

ABB: ComfortPanel nová generace přichází


ABB: ComfortPanel nová generace přichází
Řídíte váš objekt pomocí technologie KNX? Pak byste neměli přehlédnout nové dotykové ABB-ComfortPanely systému ABB! Představují rozhraní k domácnosti, multimédiím nebo třeba k internetovým aplikacím. Umožní snadno, přehledně a intuitivně ovládat vše, co ovládat potřebujete operativně a bez dlouhého studia co a jak funguje. Chcete mít rychlý přehled o stavech spotřebičů? I tuto službu ABB-ComfortTouch umožní. A pozor! Ovládací aplikace dostupné pro běžné mobilní platformy samozřejmostí!
Komerční sdělení, ze dne: 16.05.2014



V nabídce jsou designová provedení ve dvou velikostech se vzhledovým rámečkem z bílého a černého skla doplněným elegantní lištou z ušlechtilého materiálu. Obrazovka s úhlopříčkou 23cm (9") má rozlišení 800x480 bodů, úhlopříčka 31cm (12,1") poskytuje 1280x800 bodů. Novinkou je aplikace ABB-ComfortTouch App, která zákazníkovi umožňuje ovládat ABB-ComfortPanel odkudkoliv z kterékoliv místnosti, z garáže či zahrady nebo vzdáleně prostřednictvím internetu na cestách.

Na chytrém telefonu nebo tabletu jsou k dispozici stejné ovládací nástroje nebo pohledy do místností jako na ABB-ComfortPanelu. Tím lze získat dokonalou kontrolu nad všemi částmi budovy. Aplikace spolehlivě informuje, že v některé místnosti ještě svítí světlo, zda jsou zavřena všechna okna nebo lze odpojit zásuvky, k nimž jsou připojeny elektrické spotřebiče jako žehlička nebo televizní přijímač. Dálkově lze také ověřit přesnou teplotu, zjistit, zda neprší atd.



Zajímavá je možnost pohodlně aktivovat a deaktivovat simulaci přítomnosti v domě, je-li vlastník domu na dovolené nebo na služební cestě. Navíc je možné nastavit aplikaci ABB-ComfortTouch App zcela podle individuálních požadavků zákazníka nebo specifických místních poměrů. Vlastní nastavení lze uložit do paměti a v případě potřeby je vyvolat. Kromě toho je možné pořídit snímky místností a do aplikace ABB-ComfortTouch App je uložit. Tím si lze reálně zobrazit své obytné prostory a určit možnosti přístupu k jednotlivým funkcím budovy, což rovněž zvyšuje přehlednost a efektivnost ovládání.


I nová generace ABB-ComfortPanelů poskytuje funkce předchozího typu. Samozřejmostí jsou funkce domovní automatizace, tj. spínání a stmívání osvětlení, ovládání žaluzií, rolet, spouštění scén nebo časových programů, monitorování spotřeby energií, měření teplot, řízení vytápění atd.


Přístroj umí zaznamenat vzkazy a spolupracovat s EZS - simulovat přítomnost, včetně předávání výstražných hlášení. Díky zabudované kameře, reproduktoru a mikrofonu lze ABB-ComfortPanel využít též jako videotelefon ABB-Welcome.







 
A využití ABB-ComfortPanelu jako mediálního přehrávače? Žádný problém. K přehrávání je možné využít vestavěný reproduktor nebo audio stereo výstup např. pro ABB AudioWorld a nebo aktivní reproduktory. Jako datový zdroj k přehrávání hudby lze použít USB paměť, kartu SD nebo on-line připojení na internet.




Panely je možné využít i k zobrazování záběrů z externích videokamer (videodohled). Možnosti nových ABB-ComfortPanelů jsou však samozřejmě mnohem širší, než lze popsat v tomto článku.
TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.