Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

ABB: ComfortPanel nová generace přichází


Document Actions
ABB: ComfortPanel nová generace přichází
Řídíte váš objekt pomocí technologie KNX? Pak byste neměli přehlédnout nové dotykové ABB-ComfortPanely systému ABB! Představují rozhraní k domácnosti, multimédiím nebo třeba k internetovým aplikacím. Umožní snadno, přehledně a intuitivně ovládat vše, co ovládat potřebujete operativně a bez dlouhého studia co a jak funguje. Chcete mít rychlý přehled o stavech spotřebičů? I tuto službu ABB-ComfortTouch umožní. A pozor! Ovládací aplikace dostupné pro běžné mobilní platformy samozřejmostí!
Komerční sdělení, ze dne: 16.05.2014
reklama


V nabídce jsou designová provedení ve dvou velikostech se vzhledovým rámečkem z bílého a černého skla doplněným elegantní lištou z ušlechtilého materiálu. Obrazovka s úhlopříčkou 23cm (9") má rozlišení 800x480 bodů, úhlopříčka 31cm (12,1") poskytuje 1280x800 bodů. Novinkou je aplikace ABB-ComfortTouch App, která zákazníkovi umožňuje ovládat ABB-ComfortPanel odkudkoliv z kterékoliv místnosti, z garáže či zahrady nebo vzdáleně prostřednictvím internetu na cestách.

Na chytrém telefonu nebo tabletu jsou k dispozici stejné ovládací nástroje nebo pohledy do místností jako na ABB-ComfortPanelu. Tím lze získat dokonalou kontrolu nad všemi částmi budovy. Aplikace spolehlivě informuje, že v některé místnosti ještě svítí světlo, zda jsou zavřena všechna okna nebo lze odpojit zásuvky, k nimž jsou připojeny elektrické spotřebiče jako žehlička nebo televizní přijímač. Dálkově lze také ověřit přesnou teplotu, zjistit, zda neprší atd.



Zajímavá je možnost pohodlně aktivovat a deaktivovat simulaci přítomnosti v domě, je-li vlastník domu na dovolené nebo na služební cestě. Navíc je možné nastavit aplikaci ABB-ComfortTouch App zcela podle individuálních požadavků zákazníka nebo specifických místních poměrů. Vlastní nastavení lze uložit do paměti a v případě potřeby je vyvolat. Kromě toho je možné pořídit snímky místností a do aplikace ABB-ComfortTouch App je uložit. Tím si lze reálně zobrazit své obytné prostory a určit možnosti přístupu k jednotlivým funkcím budovy, což rovněž zvyšuje přehlednost a efektivnost ovládání.


I nová generace ABB-ComfortPanelů poskytuje funkce předchozího typu. Samozřejmostí jsou funkce domovní automatizace, tj. spínání a stmívání osvětlení, ovládání žaluzií, rolet, spouštění scén nebo časových programů, monitorování spotřeby energií, měření teplot, řízení vytápění atd.


Přístroj umí zaznamenat vzkazy a spolupracovat s EZS - simulovat přítomnost, včetně předávání výstražných hlášení. Díky zabudované kameře, reproduktoru a mikrofonu lze ABB-ComfortPanel využít též jako videotelefon ABB-Welcome.







 
A využití ABB-ComfortPanelu jako mediálního přehrávače? Žádný problém. K přehrávání je možné využít vestavěný reproduktor nebo audio stereo výstup např. pro ABB AudioWorld a nebo aktivní reproduktory. Jako datový zdroj k přehrávání hudby lze použít USB paměť, kartu SD nebo on-line připojení na internet.




Panely je možné využít i k zobrazování záběrů z externích videokamer (videodohled). Možnosti nových ABB-ComfortPanelů jsou však samozřejmě mnohem širší, než lze popsat v tomto článku.
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Úvodní, stručná verze rozhovoru s Jiřím Konečným zmiňuje, jak různé technologické trendy a požadavky na funkčnost a adaptabilitu ovlivňující vývoj systémů chytrých domů ve světě. Jak se český trh snaží v této oblasti držet krok s německými trendy. Diskutuje o vlivu levných produktů na trhu a jak se výrobci musí vyrovnávat s očekáváními spotřebitelů po vyšší kvalitě a více funkcích. Jak velké technologické firmy jako Google, Amazon nebo Apple formují trh s chytrými domy vytvářením komplexních ekosystémů. Předpovídá, že budoucnost bude směřovat k ještě větší integraci a inovacím v oblasti chytrých domovů, které budou přístupné širšímu spektru spotřebitelů. Více zde ...
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Pohyblivá napájecí jednotka HoverCube VH od OBO. V dílenských prostorách tam, kde se na pracovní ploše objevují různá zařízení, různých rozměrů, se pevně instalovanými zásuvkami prakticky, jejich počtem a blízkostí nikdy nezavděčíme. Jinak je tomu u pohyblivých přívodních boxů. Ty se přiblíží na potřebnou vzdálenost a stejně tak rychle uklidí do bezpečné vzdálenosti. A parametry? Krytí IP20, rozměry ...
Docela často můžeme řešit případ ozvučení škol. To se děje buďto celkově - plošně po celé škole anebo jen v podobě lokálního ozvučovacího systému pro tělocvičny či specializované učebny. Proto se podívejme, jak se dá takové ozvučení v dnešních podmínkách řešit.
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Kam se v budovách vyvíjí uplatnění vysokorychlostních dat optickými vlákny? Příchod elektroinstalačních podomítkových trubek Fraenkische se zabudovaným optickým vláknem se datoval dřív než známost standardů datových přenosů Industry 4.0. Trubky s označením FFKuS DATALIGHT se v českých e-shopech objevují, ale na běžných stavbách určitě ne. Jde o speciálku, říkají dataři, v běžném obydlí stačí spotřebiteli Wi-Fi. Jiná situace může ...
V dalším díle seriálu, který seznamuje čtenáře se současnými moderními možnostmi v oblasti plošného ozvučování, navštívíme exteriér, konkrétně sportovní areál, tedy kombinaci hřiště - tribuna, ale také např. lyžařskou sjezdovku nebo tenisové kurty. V tomto článku se podíváme na to, jak je to s dimenzováním takového systému a jeho komfortem.
Podívejme se nyní na ozvučení prodejen, které můžeme řešit dvojím způsobem, podle toho, zda ozvučení má být hlasité, nebo spíše jen jako zvuková kulisa. Toto má vliv na výběr nejenom buzení, ale i samotných reproduktorů a jejich umístění ...
Definice průmyslových svítidel. Průmyslové svítidlo je speciálně navržené a vyrobené pro použití v průmyslových prostředích, kde může být vystaveno náročnějším podmínkám, jako jsou vyšší nebo nižší teploty, vlhkost, prach, chemikálie, mechanické nárazy a vibrace. Je konstruováno tak, aby odolávalo těmto extrémním podmínkám, a často splňuje specifické bezpečnostní a výkonové normy relevantní pro daný ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933