Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

KNXfaq#1: Kde je možné získat demoverzi softwaru KNX?


Document Actions
KNXfaq#1: Kde je možné získat demoverzi softwaru KNX?
Před nákupem placeného software je obvykle doporučováno si před platbou konkrétní aplikaci vyzkoušet a otestovat a je to doporučeno i u software ETS. Ten je pro systémové integrátory nezbytným pro tvorbu elektronických projektů systémových instalací KNX. Vkládájí se potřebné přístroje, parametrizují se a nastavují vzájemné komunikace. Použití demoverze se doporučuje i přesto, že se s prostředím ETS začínající specialista seznámí na cerifikačním školení. Kde se dá pořídit bezplatná demoverze omezená pouze použitím na pět přístrojů? Je před použitím demoverze nutné se účastnit nějakého školení nebo je ETS přirozeně intuitivní?
Tým portálu Elektrika, Karel Herma, ze dne: 11.12.2020



Přepis mluveného slova reportáže ...

Rád bych se seznámil s pracovním prostředím softwaru ETS? Jak získám demoverzi, když na stránkách KNX.org nalézt demoverzi není možné.
Josef Kunc
Demoverzi ke stažení najdete na my.knx.org po bezplatné registraci. Na stránkách www.KNX.org není. Podstatné je stáhnout si software. To lze bezplatně, software ETS a stává se potom softwarem ETS Lite, nebo ETS Professional, po zakoupení příslušné licence. Pokud jsem si software stáhl a nainstaloval do svého počítače, tak mi bude fungovat v demoverzi.

To je normální postup u spousty jiných softwarů je to podobné. Já si to nainstaluji a i bez zakoupení licence mi to bude fungovat, bez omezení času s tím, že budu moct vytvářet malé projekty, které budou obsahovat vždy maximálně 5 KNX přístrojů. Mohu je nejen vytvářet, ale i programovat, hrát si s nimi, měnit parametry… pracovat se s demoverzí dá jako s kompletním softwarem, ale jen v projektech, obsahující maximálně 5 přístrojů.

Je potřeba k demoverzi projít systémem školení?
Josef Kunc
Není to nutné. Mohu absolvovat malý kurz e-Campus, který je bezplatný. Když stahuji software, musím mít založený účet na my.KNX.org … na stránkách knx.org na hořejší liště vpravo, založím si účet, pokud jej ještě nemám. Účet je bezplatný, stahuji si z něj software a mám odtud přístup k bezplatnému malému kurzu, který se jmenuje e-Campus. Je tam i krátké seznámení s prací s ETS.

Stránky českého KNX zde.
Více videozáznamů KNX naleznete zde!
Principy systému KNX můžete prohledávat a stáhnout zde!

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 2)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
KNX národní skupina České republiky, z.s.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933