Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

Čestné uznání pro Siemens za rozvaděč 8DJH Compact


Document Actions
Čestné uznání pro Siemens za rozvaděč 8DJH Compact
Společnost Siemens získala čestné uznání v soutěži Zlatý AMPER 2014 pořádané v rámci mezinárodního veletrhu elektrotechniky a elektroniky AMPER 2014. Ocenění obdržel vn rozvaděč 8DJH Compact, novinka z výrobního závodu ve Frankfurtu nad Mohanem. V letošním roce byl do této tradiční soutěže přihlášen rekordní počet exponátů.
Komerční sdělení, ze dne: 31.03.2014
reklama


Pro 8DJH Compact, nejmenší vn rozvaděč společnosti Siemens, je charakteristická maximální funkce na minimální ploše. 8DJH Compact je, stejně jako jeho předchůdce rozvaděč 8DJ10, jediným rozvaděčem svého druhu na trhu, který disponuje transformátorovými odbočkami umístěnými v horní části skříně. Tím jsou dány jeho minimální požadavky na zastavěnou plochu a tedy určení do stanic, kde hraje stěžejní roli úspora místa. Oproti srovnatelným kompaktním rozvaděčům s plynovou izolací poskytuje 8DJH Compact více prostoru pro zpravidla navazující nn rozvaděč, který lze vybavit větším počtem napájecích odboček.


Pro větší náhled kliknout!


Ani tato novinka samozřejmě nepostrádá možnost dodatečně osadit odpínače v jednotlivých odbočkách motorovými pohony a vypínacími spouštěmi pro dálkové ovládání. Rozvaděč je vhodný pro síťové stanice všech typů a využitím širokého spektra možností doplňkové výbavy splní veškeré požadavky provozu a řízení moderních vn sítí, kladené z oblasti Smart Grid. 8DJH Compact nese všechny osvědčené vlastnosti a funkce „rodiny“ kompaktních, plynem izolovaných vn rozvaděčů Siemens - tedy vysokou provozní spolehlivost, hospodárnost a snadnou obsluhu.


Pro větší náhled kliknout!


O ocenění v soutěži Zlatý Amper rozhodovala desetičlenná odborná komise složená z odborníkù z ČVUT FEL, VUT FEKT Brno, ZČU FEL Plzeň, VŠB - TU FEL Ostrava, SAV AV Bratislava a EZÚ Praha. Letos bylo do soutěže přihlášeno 37 exponátů z 33 vystavujících společností, sešla se tedy největší konkurence v celé historii soutěže. Oceněný rozvaděč byl v rámci veletrhu AMPER představen na stánku společnosti Siemens.

Technické parametry vn rozvaděče 8DJH Compact

  • Do 24kV/20kA, resp. 17,5kV/25kA
  • Kabelové odbočky 630A, transformátorové odbočky 200A
  • Továrně vyrobený, typově odzkoušený vn rozvaděč podle IEC 62271-200
  • Odolnost proti vnitřnímu oblouku podle IEC 62271-200
    IAC A FLR, 21 kA (1 s)
    IAC A F, 21 kA (1 s)
  • Kovově krytý 
  • Připojení transformátorových kabelů: nahoře, směr kabelů volitelně nahoru dozadu nebo doprava
  • 3 provedení s funkcemi R a T (RRT, RRT-R a RRT-RRT)
  • 2 konstrukční výšky: 1400 a 1700mm

 

POKUD PRACUJETE V OBORU,

máte možnost si zažádat o bezplatné zaslání
 podrobných informací o tomto oceněném rozvaděči

NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ



FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
V současné době platí povinnost nechat certifikovat každý rozvaděč, ať už se jedná o malou rozvodnici s jedním modulem nebo velký průmyslový rozvaděč. Neustálým bodem diskuzí mezi odbornou veřejností je pak spor o této povinnosti u malých domovních rozvaděčů, které se prakticky skládají z již certifikovaných komponentů. Přeptali jsme se tedy přímo konkrétních řemeslníků, jaký je jejich názor ...
Repríza KNX výroční konference k 30. výročí KNX ve světě. Událostí prováděl Josef Kunc s Vítem Pivoňkou. Z programu této události očekávejte významné novinky pro všechny partnery KNX, jejich hodnocení a doporučování potencionálním zákazníkům, poznatky z vynikajícího projektu KNX systémové instalace, chyby v projektech a při jejich realizaci a předcházení jim, představení všech ...
Pokud vaše pracovní náplň spadá do oblasti energetiky, nebo se jen zajímáte o přístroje či služby pro vn/vvn, mohl by vás zaujmout sortiment české společnosti IVEP, obzvláště pak nové kompaktní odpojovače určené právě pro vysoké a velmi vysoké napětí ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
První podzimní veletrh na Slovensku byl letos v Bratislavě. Měl neobvykle pestrý doprovodný program a nejzajímavější složkou celé události byla část osvětlování. Kamerou jsme zachytili některé zajímavé expozice, které byly ve středu zájmu návštěvníků.
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933