Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Zemřel Julius Růžička (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 7.02.2014
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Zemřel Julius Růžička


Zemřel Julius Růžička
Vzpomeňme si krátce na elektrotechnika, kterému byl tento obor životním posláním. Patřil k těm, kteří pracovali pro změnu dosavadního vývoje. Přesto, že říkal, že je to práce mladších v produktivním věku, dával do této myšlenky víc než pouhá planá slova. Cíl příliš vysoko a sil málo. Vzpomínejme na něm v dobrém. Patřil k nám.
Jan Franěk, Miroslav Minařík, ze dne: 7.02.2014



Dne 1. února, ve věku 73 let, zemřel po dlouhé nemoci, Julius Růžička. Byl jednou z výrazných elektrotechnických osobností. Dlouhá léta vedl v Liberci místní organizaci elektrikářů, byl u zrodu a poslední roky i představitelem Unie elektrotechniků ČR, která měla za úkol sdružit svazy a cechy z celé republiky.


Svou činnost ukončil, na vlastní žádost, právě ze zdravotních důvodů. Celý život pracoval v elektrotechnice a tomuto oboru věnoval i mnoho svého osobního času. Mnohdy nad rámec svých povinností. Vždy ochotně přijal každého, kdo projevil jen trochu zájmu o obor a dovedl s ním debatovat dlouhé hodiny, nad aktuálními tématy z elektrotechniky. I přes vysoký věk a dlouhý boj s nemocí, si uchoval až do poslední chvíle svěží mysl a aktivně se zajímal o dění v oboru.


Vzpomínejme na Juliuse Růžičku hlavně jako na kolegu elektrikáře tělem i duší, na všechno dobré co vykonal, na jeho touhu udělat pro obor mnohem více, nebo jako na nezdolného bojovníka s těžkou nemocí.

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.