Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

Zdravé pracoviště v Koposu Kolín


Document Actions
Zdravé pracoviště v Koposu Kolín
Ministr práce a sociálních věcí společně s generálním inspektorem Státního úřadu inspekce práce předali 23.10.2012 zástupcům společnosti Kopos Kolín cenu za 1. místo v národním kole soutěže "Správná praxe 2012 – 2013". Kopos zvítězil se svým projektem Systém sledování zdravotních prohlídek zaměstnanců.
Komerční sdělení, ze dne: 15.11.2012
 

Ministr práce a sociálních věcí společně s generálním inspektorem Státního úřadu inspekce práce předali 23.10.2012 zástupcům společnosti Kopos Kolín cenu za 1. místo v národním kole soutěže "Správná praxe 2012 – 2013". Kopos zvítězil se svým projektem Systém sledování zdravotních prohlídek zaměstnanců. 

Společnost Kopos Kolín nepovažuje požadavky na bezpečnost při práci a prevenci rizik za prázdná slova. Systém řízení bezpečnosti a ochrany zdraví při práci je podporován managementem a dodržován zaměstnanci. Kopos se již v minulosti začlenil do programu Bezpečný podnik a od roku 2001 je držitelem tohoto certifikátu.


Kopos Kolín - administrativní budova
 
Úsek řízení jakosti v Koposu se snaží předcházet úrazům a nemocem z povolání. Proto byl v letech 2011 – 2012 vytvořen dokonalejší systém sledování zdravotních prohlídek zaměstnanců společnosti. S tímto programem se Kopos zařadil do kampaně Zdravé pracoviště pro období 2012 – 13, vyhlášené Agenturou pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci. Součástí kampaně jsou národní kola soutěže "Správná praxe 2012 – 2013" a vyvrcholením pak předání Evropské ceny.

"1. místo v soutěži  potvrzuje tu skutečnost, že se bezpečnost práce, omezování rizik a ochrana zdraví prolíná životem podniku", říká ing. Josef Vavrouch, generální ředitel Koposu. "Jádro firmy tvoří lidé. My si ceníme zdraví našich zaměstnanců a podporujeme jeho ochranu."


Kopos Kolín - severní pohled na část nové haly

Kopos Kolín vyrábí plastový elektroinstalační úložný materiál a kovové kabelové nosné systémy. Sortiment zahrnuje více než 7.000 druhů výrobků. Společnost se řadu let věnuje i výzkumu a vývoji v oblasti odstínění radiace v jaderných zařízeních a podílela se na dodávkách stínícího systému Neutrostop pro Evropskou organizaci pro jaderný výzkum CERN. 


Kopos Kolín - pohled na část nové haly

Kopos Kolín a.s. je držitelem certifikátu podle norem ISO 9001 a ISO 14001, osvědčení Bezpečný podnik a Česká kvalita.
Firma v současné době v České republice zaměstnává 365 lidí, v dceřiných společnostech v zahraničí pracuje dalších 156 osob. Věkový průměr zaměstnanců Kopos Kolín a.s. je 42 let. Průměrná doba působení zaměstnance v Koposu je přes 11 let.
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
KOPOS Kolín a.s.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Článek nabízí pohled za kulisy výroby plastových produktů KOPOS. Od vstřikování plastů až po extruzi, nahlédneme do tajů výroby. Automatizace hraje klíčovou roli při osazování instalačních krabic šroubky, kamery kontrolují, zda výrobek odpovídá kvalitativním vzorům ve tvaru a velikosti. Zajímavé je sledovat, jak stroje zvládají i složité úkoly, jako je krácení ohebných trubek. Výroba nezahrnuje pouze plastové díly, ale také pancéřové trubky, ocelové kabelové lávky a hliníkové instalační krabice. Každý detail má svůj význam. Více zde ...
Představte si, že míjíte firmu KOPOS každý den a jednoho dne se rozhodnete prozkoumat, co se skrývá za jejími červenými zdmi. Má krátká poznámka je jedné z předních českých výrobních společností elektroinstalačního materiálu. Prohlídku provozů nových technologií a automatizace jsem nemohl odmítnout. Chtěl jsem na vlastní oči vidět, jak oživují produkty známé nejen po celém Česku. Zjistil jsem například, jak malá změna v poměru přísad může radikálně změnit vlastnosti plastů a jak KOPOS využívá každý kousek odpadu k recyklaci.
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933