Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

Zastavil jsem se v Průhonicích na ARTEZ 2018


Document Actions
Zastavil jsem se v Průhonicích na ARTEZ 2018
Jakým způsobem se má elektrotechnik v dnešní době udržovat v kontaktu se všemi legislativními změnami a technickými novinkami? Dnešní doba nabízí nepřeberné množství informačních zdrojů a tak jsme vystavováni nekonečnému rozhodování, který z nich zvolit. V tomto ohledu jsou na místě tradiční události, které se pořádají pravidelně. Jednou z těch známých je bezpochyby ARTEZ. Přestože je v názvu Aktiv revizních techniků, potkali jsme zde i projektanty ...
Miroslav Minařík, ze dne: 26.02.2018
reklama


Únor je tradičně šikmá náběžná hrana pro záplavu jarních událostí. Alespoň pro nás začíná období, kdy se nezastavíme. A v pražských Průhonicích se konal 54. ročník Aktivu revizních techniků elektrických zařízení ARTEZ. Událost již léta pořádá UNIT Pardubice.

Pro větší náhled kliknout!

Byl jsem rád, že mi při letošním natáčení megaseriálu #V50 vyšlo se v Průhonicích zastavit a alespoň krátce se s událostí seznámit. Sedět na přednáškách a všechny je vyslechnout je mým přáním dlouhá léta, avšak nikoho nezajímají mé prosezené hodiny, ale skutečně publikované informace.


Vždy, pokud navštívím nějakou vzdělávací událost, zajímá mne zázemí přednášejících. Ve velmi omezeném čase se toho potřebuji hodně dozvědět. A tak tentokrát mi poslal osobní úsměv Zbyněk Urban, Miroslav Záloha, Radek Kočíb, Michal Kříž a ke studiu mi byly v souvislosti s obsahem ročníku ARTEZ doporučeny především ČSN 33 2000-6 ed.2 a ČSN 33 2000-4-41 ed.3.


Scénář obsahu připravoval jako odborný garant Miloslav Valena se Zbyňkem Urbanem. Pro posluchače je důležitý nejen výčet změn v normách, ale také příklad použití v praxi. To je ve skutečnosti to, co všichni očekáváme. A o čem se diskutovalo o přestávkách? Zachytil jsem rozpravy o určování vnějších vlivů revizními techniky, což je opravdu často diskutované téma. Provedení zásuvkových připojení, jejich vhodnost versus bezpečnost. A také nekonečné téma o provedení revizí, jejich zprávy a následné realizace pravidelných revizí. Podle slov účastníků se očekávání naplnilo a dávají pořadatelům "palec nahoru".

Více o dalších vzdělávacích událostech UNIT Pardubice naleznetete na www.unit.cz

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 2)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

UNIT s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Po dvanácti letech jsme si s Janem Lojkáskem sedli u kávy a zavzpomínali na dobu, kdy jsme byli oba označováni za snílky. Server iiSEL a portál Elektrika.cz se v mnohém liší. Každý má zcela jiné zaměření. Pokud chcete vědět více podrobností, poslechněte si autora sami v tomto videospotu!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933