Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

DEHN: Workshop na montáž vodiče HVI


Document Actions
DEHN: Workshop na montáž vodiče HVI
Na rozdíl od ostatních výrobců materiálů hromosvodných součástí společnost DEHN + SÖHNE kromě výrobků nabízí hlavně systémová technická řešení s jejich pomocí. Jak probíhal jeden z workshopů na téma správné instalace vodiče HVI? Kde workshop proběhl a jak se umístil Československo-polský tým při řešení zadaného úkolu? ...
Jan Hájek, ze dne: 6.12.2011


Na rozdíl od ostatních výrobců materiálů hromosvodných součástí společnost DEHN + SÖHNE kromě výrobků nabízí hlavně systémová technická řešení s jejich pomocí. Pro správné řešení je tedy nejenom důležitý kvalitní výrobek, ale i jeho správné použití v celém systému. Mezi tyto špičkové výrobky, které je třeba instalovat s ohledem na jejich fyzikální parametry bezesporu patří vodič HVI.

V prostorách rakouského zastoupení společnosti DEHN + SÖHNE se uskutečnil jeden s Workshopů na téma správné instalace vodiče HVI. Součástí školení byla teoretická část, kdy byly probrány všechny aspekty ochrany před bleskem podle platných norem, které se týkají vodičů HVI. Seminář vedl Michael Knauer z projekčního oddělení společnosti DEHN + SÖHNE.

Do detailu byly vysvětleny všechny podmínky a omezení správné instalace vodičů s vysokonapěťovou izolací a ve druhé, praktické části byly skupinám účastníků zadány úkoly k vyřešení za pomoci vodičů HVI. Československo polský tým se se svojí aplikací umístil na pomyslné špičce a to díky účasti nejlepšího hromosvodáře tohoto regionu Dalibora Šalanského.

Díky mezinárodní skladbě účastníků, byla velmi zajímavá závěrečná diskuze. Tyto semináře určené pro montéry a projektanty, kteří vytváří řešení za pomoci izolovaného vodiče HVI v současné době společnost DEHN + SÖHNE pravidelně organizuje na území Německa a Rakouska. Česká republika je další zemí, kde se tento seminář v blízkém horizontu uskuteční.

Tento praktický Workshop je dalším krokem k zvýšení odborné kvalifikace specialistů ochrany před bleskem tak, aby při montáži a návrhu nedocházelo k chybám, které zbytečně degradují celé řešení. Bylo by jistě pro zákazníky výhodné, kdyby vyžadovali pro montáž pouze vyškolené montéry a revizní techniky se zkušeností a potřebnými znalostmi.

Chcete-li více informací o školení

na montáž vodičů HVI,

zažádejte si o ně níže uvedeným formulářem.

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 4)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
DEHN s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933