Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: WEICON: Kabelový nůž - světová novinka (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 10.03.2008
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

WEICON: Kabelový nůž - světová novinka


WEICON: Kabelový nůž - světová novinka
Nástroj k odpláštění kabelů je nepostradatelným nástrojem každého progresivního řemeslníka. Ten si na své výbavě, která mu umožňuje pracovat rychle a bezpečně neskutečně zakládá. Proto ti, kteří věnují výběru svého nářadí čas by měli nyní zpozornět!
Jaroslav Borovec, ze dne: 10.03.2008

Na jihlavském ElektroFestu prezentovalo české zastoupení Weiconu nový nástroj určený k odpláštění kabelů. První co mě napadlo, když jsem jej uviděl bylo:

".... dvacet let používám svůj Jokari a Cossonay, tak co teď novýho, jinýho?"

V tu chvíli jsem cítil, že jsem již konzervativní. Ovšem nedalo mi abych si nůž neprohlédl. Držel se mi v ruce dobře, což o to. Měl i všechny doposud známé funkce. Pouze jsem se pozastavil nad vysunutým nožem, který bych asi často zapomínal zasunout. Ovšem u svého stávajícího kabelového nože možnost zasunutí břitu s háčkem není vůbec.

Podobně jako u jiných nožů tohoto typu lze nastavit hloubka zářezu dle tloušťky izolace kabelu. Výrobce uvádí průměr odpláštění kruhových průřezů od 4mm do 28mm. Nůž jsme nedostali do redakce k testování a tak více zkušeností nezmíním. Cena je velmi příznivá a tak pokud vám již dosluhuje kabelový nůž, je dobré zvážit tuto variantu!

Krátký videopohled s komentářem Marka Zahradníčka moderátora ElektroFestu.

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.