Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: WAPRO: Katalog praktické elektromontážní konfekce (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 24.02.2016
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

WAPRO: Katalog praktické elektromontážní konfekce


WAPRO: Katalog praktické elektromontážní konfekce
Snad každý elektrikář má rád drobné vychytávky, které mu usnadní montáž nebo třeba zpřehlední zapojení. Proto je dobré znát možnosti, které se nám na trhu nabízí. Popisovaný katalog přináší přes 600 stran elektroinstalační konfekce, která se objevuje v každé zakázce. Ale nezůstává pouze u konfekce! Naleznete zde i kabely, nářadí nebo vývodky. Více v této krátké recenzi.
Miroslav Minařík, ze dne: 24.02.2016



Elektroinstalace nejsou pouze hlavní prvky, jako jsou přístroje, vedení a spotřebiče. Nezbytnou součástí je i související konfekce. Tu však nezasvěcení lidé moc nevnímají. I když tento katalog je i o jiných položkách, konfekce zde hraje hlavní roli.



Pro více informací klikněte!


Katalog tohoto "sekundárního" zboží má úctyhodných, více než 600 stran lakovaného a barevného papíru. Vše pohromadě drží pevný hřbet, který se nám nepodařilo nestandardním používáním katalogu zničit.  Na první pohled každého praktického uživatele zaujmou výseky jednotlivých kapitol. Ty umožní rychlé nalezení hledaného segmentu pouhým nahmátnutím palce. Popravdě výseky kapitol nejsou zcela běžné, snad proto, že stojí "něco" navíc.


 
Pro větší náhled klikněte!

Co v katalogu objevíme

Sortiment v nabídce je opravdu zajímavý. Plastové a nerezové vázací pásky, lehké kabelové příchytky, kotvící systémy, profilové lišty, drobný připevňovací materiál, plastové, mosazné a gumové kabelové vývodky, kabelové ukončovací a spojovací prvky, teplem smrštitelné trubice a tvarované díly, teplem smrštitelné kabelové soubory do 1kV, ochrany vodičů, rozvaděčové kanály, krabicové bezšroubové svorky a přístrojové svorkovnice, kabelové identifikační systémy, bezpečnostní plomby a pásky, harmonizované kabely s PVC izolací a nářadí a příslušenství pro práci.


 
Pro větší náhled klikněte!

Podání informací
Již počtem stránek se dalo vytušit, že nebude strohé. V tomto případě bych sice neoznačil tento informační materiál za edukativní, ovšem rozhodně obsahuje vše potřebné k výběru vhodného produktu.

Konkrétní sortiment obsahuje krátký popis funkce, obrázky, popřípadě rozměrový náčrtek. Následuje tabulka možných typů s technickými detaily.

Pro koho je katalog určen
Skoro bych napsal, že jde o informace výhradně pro montážní firmy, řemeslníky a nikoliv pro projektanty. Ovšem i projektant by měl vědět o každé drobnůstce, jako jsou spony, vázací pásky či lisovací dutinky. Proto i tento katalog zasáhne velkou skupinu elektrotechniků.

Můj závěr
Když dobře prolistujeme tento katalog, objevíme mnoho položek, se kterými se v praxi musíme zákonitě potkat. Vlastnit ho je otázkou buď potřeby rychlého přehledu v dílně, nebo třeba inspirace v kanceláři.

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.