Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

WAGO: Série produktových katalogů 2015 (EN)


Document Actions
WAGO: Série produktových katalogů 2015 (EN)
Znáte produkty WAGO opravdu dobře? Z českých verzí katalogů ale určitě ne. Portfolio těchto produktů je ve skutečnosti podstatně širší, a kdo chce znát víc, musí nahlédnout do objemných zdrojů v angličtině. V této krátké recenzi popíšeme pět katalogů, ve kterých naleznete vše, co WAGO nabízí světu. Pro uživatele tohoto sortimentu nebude pravděpodobně angličtina velkým problémem, protože technické parametry zkušený elektrotechnik přečíst umí.
Igor Nováček, ze dne: 30.03.2015


Tady na Elektrice není zvykem popisovat cizojazyčnou technickou podporu. Soustředíme se především na česky nebo slovensky komentované technické materiály. Musím však přiznat, že vzhledem k velikosti našeho trhu by měl každý občan ovládat tři jazyky. To, že je skutečnost jiná, mohou potvrdit především ti, kteří překládají úplně vše, i to, co vůbec nemusí.

Pokud slyším, že je u nás jednací jazyk přesně stanoven a ukotven, pak zpravidla od těch, kteří mají nějaký problém. Bohužel pro ně, protože se s takovým vynucováním překládá kdejaká hloupost a to důležité stejně zůstává nepřeloženo. A podobně to bude i u Waga. Wago vydává v češtině výběrový katalog u nás prodávaných položek. Jejich sortiment je však mnohem větší.

Pro koho jsou anglické verze katalogů určeny?

Pro celý svět. Katalogy jsou určeny pro opravdové specialisty, skoro bych řekl fajnšmekry, kteří hledají něco extra, a angličtina jim nedělá žádný problém. Pro německy mluvící je k dispozici také verze v němčině, o kterou je u nás ale podstatně menší zájem.

Co tedy tato série katalogů obsahuje?

(1.) Rail - Mounted Terminal Block Systems (Systém řadových svorek)
Tento katalog obsahuje tu nejočekávanější část sortimentu, což jsou řadové svorky, modulární konektory (X-COM-SYSTEM a X-COM-S-SYSTEM), propojovací systémy, svorkovnice, instalační krabicové svorky, svítidlové svorky a systém stínění.




(2.) PCB Terminal Block and Connectors (Svorky do plošných spojů a konektory)
Kdo pracuje s plošnými spoji, uvítá druhý katalog, který na více než 600 stranách popisuje produkty právě z této průmyslové oblasti. Nalezneme tu svorky na desky plošných spojů, průchozí svorky, zásuvné svorky na desky plošných spojů nebo konektory pro speciální použití.



(3.) Automation Technology (Průmyslová automatizace)
Třetí katalog je technologickým lexikonem pro průmyslovou, ale vlastně i domovní automatizaci. Tento technický sešit oslovuje především systémové integrátory a projektanty, nikoliv běžné elektroinstalatéry. Obsahem jsou modulární I/O systémy IP20, rádiová technika, technika vzdáleného řízení TO-PASS, průmyslové přepínače, PERSPECTO, modulární I/O systém IP67, blokový I/O systém IP67, boxy pro senzory/akční členy IP67, kabeláž a konektory IP67, napájecí zdroje.




(4.) Interface Electronic (Elektronická rozhraní)
Čtvrtý katalog je velice blízký předchozímu, respektive jej doplňuje o relé - optoelektronické členy - speciální funkce, propojovací moduly, měřicí převodníky, napájecí zdroje, přepěťové ochrany, rádiová technika, prázdná pouzdra a montážní patice.




(5.) WINSTA The Plugable Connection System (Systém připojovacích konektorů WINSTA)
Pátý katalog oslovuje znovu široké spektrum elektrotechniků. Systém WINSTA řeší rozvody nn pomocí snadno a bezpečně připojitelných konektorů. Očekávejte tedy konektory WINSTA MINI, konektory WINSTA MINI speciál, konektory WINSTA MIDI, konektory WINSTA MIDI special, konektory WINSTA MAXI, konfekcionovaná vedení WINSTA RD, konektory WINSTA KNX a systémy plochých vedení WINSTA IDC.



Ve firmě, kde pracuji, jsou tyto katalogy na výsostném místě všechny vedle sebe. I když patrně nejsou tak opotřebovány jako české varianty, všichni se rádi tu a tam poohlédneme po dalších možnostech z této produkce. Předpokládám, že tomu tak bude i u ostatních. Patrně se ale bude jednat o doplnění technických knihoven, které sdílí více odborníků. Nedokážu si představit, že by byl jedinec vybaven papírovými katalogy všech světových lídrů.


POKUD PRACUJETE V OBORU,
můžete si požádat o bezplatné zaslání
vybraných papírových anglických katalogů WAGO

NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

WAGO Elektro spol. s r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Mobilní aplikace WAGO pomáhá technikům, kteří chtějí svou práci provádět elegantněji bez velkého množství papírových katalogů. Jednoduchým rozhraním a možností vyhledávání produktů pomocí fotografování, skenování či zadání klíčových slov, se dostáváme k důležitým informacím rychleji. Krátký pohled na tuto softwarovou pomůcku sledujte zde ...
Proč RTU? Kdo všechno do Zruče přijel a proč? Kdo je to RTUčkář a co má za znalosti a dovednosti? Jde o jednu z další znalostních profesí, která dnes nachází uplatnění v oblasti obnovitelných zdrojů. Je vaše podnikání spojené s dodávkami energie zpět do sítě? Sledujte krátké povídání s Filipem Cenefelsem, který událost za WAGO připravoval ...
Sledujte exkluzivní rozhovor, ve kterém prozkoumáme technologii RTU značky WAGO používanou především ve fotovoltaických elektrárnách! Prozradíme standardy a certifikace nutné pro bezpečnost a dostupnost energetických dat. Probereme také, jak lze využít cloudové technologie. Dozvíte se, jakou roli hrají systémoví integrátoři při nasazování RTU jednotek a proč je důležité nepodcenit výběr těch ověřených. Zároveň prozradíme, proč zvolit modulární systém WAGO jako platformu pro RTU. Podrobnosti včetně důležitých odkazů naleznete v tomto článku!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933