Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

WAGO: Rodina řadových svorek na průřezy vodičů od 6mm2 do 95mm2


Document Actions
WAGO: Rodina řadových svorek na průřezy vodičů od 6mm2 do 95mm2
Jsou přesné a spolehlivé. Jsou rychlé a pohodlné. O čem je řeč? O svorkách společnosti Wago, které jsou na trhu oblíbené pro jejich snadné ovládání a manipulaci. Můžete však do těchto svorek připojit i omezeně ohebné vodiče o velkém průměru? Více zde ...
Ondřej Dolejš, ze dne: 30.03.2009


Rodina řadových svorek na průřezy vodičů od 6mm2 do 95mm2
Sevření až 95mm2 obratem ruky

Jsou přesné a spolehlivé. Jsou rychlé a pohodlné. A sevřou jakýkoli vodič v rozsahu od 6mm2 do 95mm2 (AWG 4 až 4/0) – víc než kterákoli jiná srovnatelná svorka na trhu. Tři řadové svorky řady 285 pokrývají aplikace se jmenovitým proudem do 232A. Největší člen rodiny se na trhu již léta prosazuje díky jedinečné, patentované technice. Nyní se k němu přidávají dvě další svorky rozšiřující rozsah průřezů směrem dolů až na 6mm2 (AWG 8).

Trvale integrovaný momentový klíč
Čím větší je průřez vodiče, tím kritičtější je nastavení správného tlaku kontaktů. Zkušení elektrikáři v takových případech sahají po momentovém klíči. U svorek WAGO tato časově náročná operace odpadá: každý vodič, ať už plný, jemně laněný či vícedrátový, konfekcionovaný či neošetřený, je klecovou tažnou pružinou WAGO CAGE CLAMP® nebo WAGO POWER CLAMP automaticky sevřen správnou silou, a to v celém rozsahu průřezů. Síla se volí tak, aby optimálně přidržovala vodič, aniž by však docházelo k protahování mědi za studena nebo jinému poškození. Pružina ale zvládá ještě více: po celou životnost svorky kompenzuje sedání vodiče a odolává výkyvům teploty, vibracím a ostatním otřesům. Pro řadu 285 vyvinula firma WAGO variantu klecové tažné pružiny, WAGO POWER CLAMP, optimalizovanou pro připojování vodičů o větším průřezu.

Rychlé a spolehlivé připojení
Tři svorky řady 285 se zapojují ze strany. Díky tomu je možné dobře připojit i omezeně ohebné vodiče o velkém průměru. Práci dále usnadňuje jedna zvláštnost: svorky je možné v otevřeném stavu zaaretovat tlačítkem. Uživatel tak má obě ruce volné pro zavedení vodiče do svěracího místa, což při práci s průřezem 95mm2 opravdu usnadňuje práci. K otevření svorek dostačuje běžný inbusový klíč, resp. šroubovák u nejmenší verze.

Malé doplňky – velký užitek
Chytrým příslušenstvím pro tři svorky řady 285 jsou odbočky potenciálu montované do drážky pro můstek. Jejich pomocí lze odbočku napájecího napětí pro světlo a servisní zásuvky zhotovit bez dodatečných svorek i v případech, kdy se hlavní vypínač otevírá za napájecími svorkami. Toto příslušenství lze místo 4mm zkušební zdířky použít také pro trvale připojené měřicí přístroje, například napětí baterie zdroje nouzového proudu.

Pro všechny svorky řady 285 je k dispozici další příslušenství, například můstky (samozřejmě pro plný jmenovitý proud), výstražné kryty, možnosti popisování atd.

PROČ WAGO

  • Bezšroubové spojení až 95mm2
  •  Komfortní zapojení velkých vodičů
  • Praktické příslušenství
 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

WAGO Elektro spol. s r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Proč RTU? Kdo všechno do Zruče přijel a proč? Kdo je to RTUčkář a co má za znalosti a dovednosti? Jde o jednu z další znalostních profesí, která dnes nachází uplatnění v oblasti obnovitelných zdrojů. Je vaše podnikání spojené s dodávkami energie zpět do sítě? Sledujte krátké povídání s Filipem Cenefelsem, který událost za WAGO připravoval ...
Sledujte exkluzivní rozhovor, ve kterém prozkoumáme technologii RTU značky WAGO používanou především ve fotovoltaických elektrárnách! Prozradíme standardy a certifikace nutné pro bezpečnost a dostupnost energetických dat. Probereme také, jak lze využít cloudové technologie. Dozvíte se, jakou roli hrají systémoví integrátoři při nasazování RTU jednotek a proč je důležité nepodcenit výběr těch ověřených. Zároveň prozradíme, proč zvolit modulární systém WAGO jako platformu pro RTU. Podrobnosti včetně důležitých odkazů naleznete v tomto článku!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933