Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

WAGO přístroje pro instalace KNX


Document Actions
WAGO přístroje pro instalace KNX
Wago je známé především krabicovými a řadovými svorkami. Portfolio této značky je však podstatně širší. Zasvěcení znají možnosti automatizace prostřednictví PLC systémů Wago, ale co má tato značka společného s KNX? V chytré elektroinstalaci totiž může vzájemně spolupracovat na stejných cílech více systémů. Pak záleží na systémovém integrátorovi, co zvolí za nejvhodnější řešení. Poslechněte si tento krátký rozhovor z elektrotechnického veletrhu v Brně ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 28.11.2017

Na brněnském elektrotechnickém veletrhu na jaře 2017 spolu hovořili Josef Kunc (KNXCZ) a Filip Cenefels (WAGO ČR). Hovořili krátce o spojení automatizačních prvků WAGO se systémy KNX.





WAGO je známá svou širokou nabídkou bezšroubových svorek pro elektrické instalace jak do instalačních krabic, tak i do rozvaděčů. Snad všechny KNX přístroje od různých výrobců využívají připojovací svorkovnice WAGO sloužící k připojení ke sběrnici.

Avšak zaměřuje se i na různé řídicí systémy. Proto také nabízí možnost připojení různých ovládacích prvků umístěných na KNX sběrnici k ucelenému modulárnímu systému vstupních i výstupních karet spojených s programovatelnými průmyslovými automaty (PLC). Obdobně je systém rozšiřován i o spolupráci s různými jinými typy sběrnic. Pouhým vložením a naprogramováním daného rozhraní je zajištěna plnohodnotná spolupráce se sběrnicí DALI, M-bus, Enocean apod.

WAGO pořádá různá školení na toto téma. Pokud máte zájem být informován včas, registrujte svůj kontakt níže uvedeným formulářem.




POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat registraci odborných seminářů nebo
o aktuální papírový katalog
automatizačních prvků WAGO
NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

WAGO Elektro spol. s r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Proč RTU? Kdo všechno do Zruče přijel a proč? Kdo je to RTUčkář a co má za znalosti a dovednosti? Jde o jednu z další znalostních profesí, která dnes nachází uplatnění v oblasti obnovitelných zdrojů. Je vaše podnikání spojené s dodávkami energie zpět do sítě? Sledujte krátké povídání s Filipem Cenefelsem, který událost za WAGO připravoval ...
Sledujte exkluzivní rozhovor, ve kterém prozkoumáme technologii RTU značky WAGO používanou především ve fotovoltaických elektrárnách! Prozradíme standardy a certifikace nutné pro bezpečnost a dostupnost energetických dat. Probereme také, jak lze využít cloudové technologie. Dozvíte se, jakou roli hrají systémoví integrátoři při nasazování RTU jednotek a proč je důležité nepodcenit výběr těch ověřených. Zároveň prozradíme, proč zvolit modulární systém WAGO jako platformu pro RTU. Podrobnosti včetně důležitých odkazů naleznete v tomto článku!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933