Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

WAGO: Připojovací svorka spotřebičů


Document Actions
WAGO: Připojovací svorka spotřebičů
Každý elektrický spotřebič má přívodní vedení. Vedení se připojuje do svorek. Tento úkon lze zajistit samozřejmě mnohými způsoby. Podívejme se, jakou možnost nabízí světový lídr v produkci bezšroubových kontaktů ...
Jiří Macháček, ze dne: 7.11.2006

Společnost Wago díky svým výsledkům a tradici, již není třeba zvlášť představovat. Sortiment interfaceové techniky má natolik obsáhlý, že není někdy snadné si povšimnout této "drobnosti".

Možná někdo namítá, že jedna pračka má "pouze jeden" přívod, tedy "pouze jednu" tuto svorkovnici. To je samozřejmě pravda, však v jiných systémech může být konstrukce této jednoduché svorky užitečná.

Svorkovnice je určená pro přímé připojovaní pevných nebo flexibilních vodičů (zakončených dutinkou nebo ultazvukovým svárem) vodičů od 0,5mm2 do průřezu 4mm2. Vyrábí se v bílé a černé barvě, v provedení 2,3,4,5ti pólovém provedení.

Výrobce uvádí jmenovité napětí 500V, proud 32A. Vodiče připojíte opravdu snadně! Stačí pouze stisknout pohyblivou část svorky (shora označenou křížkem), zasunout vodič a uvolnit tlak.

Za povšimnutí určitě stojí možné způsoby připevnění svorkovnice. Připevnění šroubem s hlavou shora a maticí zespodu, šroubem s hlavicí zespodu, šroubem s hlavou shora a závitem v podkladu, ... možnost propojení kontaktu svorkovnice s kovovým podkladem za účelem vodivého spojení vodiče PE s kostrou.

Shora vidíte revizní štěrbinu pro hrot měřicího přístroje. Údržba svorkovnice je snadná.

O tom, že se za tímto typem svorky skrývají mnohé další propracované a složité systému, mnozí již dobře víme.

Pokud vás zajímá tento sortiment, zažádejte si o podrobnější informace níže uvedeným formulářem o podrobnosti české zastoupení WAGO!

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
WAGO Elektro spol. s r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Proč RTU? Kdo všechno do Zruče přijel a proč? Kdo je to RTUčkář a co má za znalosti a dovednosti? Jde o jednu z další znalostních profesí, která dnes nachází uplatnění v oblasti obnovitelných zdrojů. Je vaše podnikání spojené s dodávkami energie zpět do sítě? Sledujte krátké povídání s Filipem Cenefelsem, který událost za WAGO připravoval ...
Sledujte exkluzivní rozhovor, ve kterém prozkoumáme technologii RTU značky WAGO používanou především ve fotovoltaických elektrárnách! Prozradíme standardy a certifikace nutné pro bezpečnost a dostupnost energetických dat. Probereme také, jak lze využít cloudové technologie. Dozvíte se, jakou roli hrají systémoví integrátoři při nasazování RTU jednotek a proč je důležité nepodcenit výběr těch ověřených. Zároveň prozradíme, proč zvolit modulární systém WAGO jako platformu pro RTU. Podrobnosti včetně důležitých odkazů naleznete v tomto článku!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933