Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...

WAGO: Páčkové instalační svorky řady 221 jsou konečně na českém trhu


Document Actions
WAGO: Páčkové instalační svorky řady 221 jsou konečně na českém trhu
Nové páčkové instalační svorky řady 221 jsou konečně k dostání také na českém trhu. Při příležitosti uvedení na trh Wago přichází se speciální akcí pro nadcházející grilovací sezónu: při nákupu 1.000 kusů nových svorek získáte jako bonus stolní gril na dřevěné uhlí ve stylovém zeleném provedení. Akce platí pouze do vyprodání zásob stolních grilů, tak si pospěšte, ať bonus k nákupu této slavné svorky nezmeškáte.
Komerční sdělení, ze dne: 25.05.2015


Instalační svorka WAGO COMPACT řady 221, určená pro všechny druhy vodičů, šetří v porovnání s předchozím modelem 40 procent místa.

V elektroinstalaci záleží na každém milimetru. Zejména v automatizaci budov je třeba neustále integrovat další funkce, například elektrické žaluzie, řídicí jednotky dveří a vrat, komunikační zařízení, reproduktory nebo osvětlení. V důsledku toho se trvale zvětšuje množství instalované kabeláže; zároveň se ale zmenšuje dostupný prostor, protože se stále méně používají samostatné krabicové odbočky. Místo nich se elektrické propojení zhotovuje v elektroinstalačních krabicích, které mají zhruba jen poloviční zapojovací prostor.



O 40 procent menší: Nová svorka 221
S novou rodinou svorek řady 221 umožňuje společnost WAGO elektroinstalatérům rychleji, snadněji a bezpečněji instalovat nejrůznější druhy vodičů: plné, jemně laněné i vícedrátové. V porovnání s předchozím osvědčeným modelem (řada 222) potřebuje nová spojovací svorka díky podstatně menším rozměrům o 40 procent méně místa. Propojení tak lze zhotovit i v nejmenším a obtížně přístupném instalačním prostoru. S přípustným jmenovitým proudem 32A a jmenovitým napětím 450V se řada 221 skvěle hodí pro použití v sítích 230V/400V.

Transparentní pouzdro teď umožňuje jednoznačně rozpoznat nedostatečně zasunuté nebo odizolované vodiče. Uzavřené „trychtýře“ zároveň zaručují jednoznačné zavedení vodičů do kontaktního místa. Dva snadno přístupné zkušební otvory, jeden ve směru připojení vodiče a jeden na protilehlé straně, umožňují pohodlné zkoušení i v nainstalovaném stavu. K otevření ovládací páčky je nyní navíc potřeba výrazně menší síla.



Plný výkon pro všechny druhy vodičů
Spojovací svorky jsou k dispozici v provedení pro 2, 3 a 5 vodičů (221-412, 221-413, 221-415) a jsou schopny spolehlivě upnout vodiče o průřezu od 0,14 do 4mm2 (jemně laněné), resp. 0,2 až 4mm2 (plné a vícedrátové). Z těchto vlastností vyplývají nejrozmanitější možnosti využití – zejména na místech, kde se setkávají různé druhy a průřezy vodičů. Mezi typické aplikace v rámci automatizace budov patří připojování svítidel nebo motorů žaluzií a zapojování komunikačních zařízení nebo řídicích jednotek dveří a vrat. V průmyslu se spojovací svorka ideálně hodí třeba k zapojování motorů a čerpadel.

S atesty jako ENEC, UL, PSE/JET, CQC a GOST-R jsou nové svorky od samého počátku připraveny na celosvětové využití. Díky trvalé provozní teplotě do 105°C je řada 221 vhodná pro použití v prostředí s okolní teplotou až 60°C, díky čemuž ji lze používat například v osvětlovacích systémech.



Prioritou je uživatelská přívětivost

K uživatelské přívětivosti přispívají postranní prohlubně v pouzdře, které uživateli usnadňují přidržování svorky v průběhu instalace. Kontakt s vodiči se vytváří pomocí osvědčené technologie CAGE CLAMP, díky čemuž k vytvoření trvale spolehlivého kontaktu nepotřebujete nástroje. Jasný potisk s technickými údaji technikům na první pohled poskytuje všechny důležité informace, například o potřebné délce odizolování vodičů. Ovládací páčky nabízejí prostor pro popis. Logo společnosti WAGO pak dává jasně najevo, že se jedná o originální výrobek, nikoli o nekvalitní napodobeninu.




Nyní i na českém trhu

Řada páčkových svorek 221 vznikla již v minulém roce a v zahraničí je po ní velká poptávka. Nyní máme konečně možnost objednat si svorky této řady také u nás v České republice. Pokud si navíc objednáte 500 kusů 2pól. svorek 221-412 a 500 ks 3pól. svorek 221-413 získáte od firmy Wago dárek.

Máte o nové svorky řady 221 zájem?
Nakupte jich 1.000 a získejte jako bonus stolní gril na dřevěné uhlí.
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

WAGO Elektro spol. s r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Proč RTU? Kdo všechno do Zruče přijel a proč? Kdo je to RTUčkář a co má za znalosti a dovednosti? Jde o jednu z další znalostních profesí, která dnes nachází uplatnění v oblasti obnovitelných zdrojů. Je vaše podnikání spojené s dodávkami energie zpět do sítě? Sledujte krátké povídání s Filipem Cenefelsem, který událost za WAGO připravoval ...
Sledujte exkluzivní rozhovor, ve kterém prozkoumáme technologii RTU značky WAGO používanou především ve fotovoltaických elektrárnách! Prozradíme standardy a certifikace nutné pro bezpečnost a dostupnost energetických dat. Probereme také, jak lze využít cloudové technologie. Dozvíte se, jakou roli hrají systémoví integrátoři při nasazování RTU jednotek a proč je důležité nepodcenit výběr těch ověřených. Zároveň prozradíme, proč zvolit modulární systém WAGO jako platformu pro RTU. Podrobnosti včetně důležitých odkazů naleznete v tomto článku!
Varhany a WAGO? Moc to k sobě na první pohled nesedí ... V Krnově, centru tradičního varhanářství, působí Robert Ponča, odborník na varhany. Když historické varhany v Rudolfinu potřebovaly rekonstrukci, byl Robert na řadě. Pro řízení systému varhan použil technologie WAGO. A rozsáhlou rekonstrukcí obnovil jejich funkčnost. Po dokončení varhany začaly rezonovat s precizností a kvalitou. Robertova práce potvrdila jeho postavení v oboru a pro nás elektrikáře také to, že WAGO není jen Wagosvorka ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933