Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Domnívat se, že v dnešní době, při stále zvyšujícím se počtu technologií, by mohla původní elektroinstalace setrvat v podobě, kterou navrhl někdo v minulosti je utopie! Stačí změna uživatele prostoru a vznikají zcela jiné potřeby. Ano, drobnosti ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

WAGO: Optimální osvětlení hal s minimem investic


Document Actions
WAGO: Optimální osvětlení hal s minimem investic
Navrhujete osvětlení rozsáhlých objektů? Nabízí se řešení jak intuitivně a snadno řídit osvětlení pro každého. Řešení, kterým systém osvětlení nejen ovládnete, ale i připojíte na systémy jiné. Řízení osvětlení WAGO kombinuje efektivitu a odolnost průmyslové techniky s uživatelsky přívětivým softwarem. O tom, že takový systém můžete mít pod kontrolou i v kapse na mobilním telefonu lze uvažovat opravdu reálně ...
Ondřej Dolejš, ze dne: 29.12.2016


WAGO přichází v rámci svého řídicího systému s unikátním řešením pro řízení osvětlení velkých prostor – například výrobních hal nebo skladů. Propojení předem definovaného hardwaru se snadno ovladatelným softwarem usnadňuje projektování a realizaci nových osvětlovacích systémů. Zároveň řešení přináší řadu výhod při následném provozu.


Inovativní koncepce zaměřená na obsluhu
Management osvětlení WAGO se řídí různými potřebami ve skladištních a výrobních halách. Zásada: hala je rozdělena do virtuálních ploch, resp. místností, které odpovídají různým funkčním oblastem a okruhům činnosti – například montážní linky, dopravní cesty nebo kanceláře. Každá virtuální místnost snímá signály senzorů a akčních členů, na jejichž základě systém prostřednictvím nastavených funkcí automatizovaně optimalizuje světelné podmínky tak, aby odpovídaly vykonávané činnosti.


Robustní hardware
Hardwarovou základnu tvoří nový procesorový modul WAGO PFC200 a I/O modul DALI ze systému WAGO-I/O-SYSTEM 750. Každý modul dokáže do systému integrovat až 64 svítidel DALI, 16 senzorů DALI a 16 tlačítkových ovladačů DALI. Celkový počet DALI modulů může být až deset a je tedy možné řídit systém osvětlení obsahující až 640 svítidel (přesněji elektronických předřadníků). Počet I/O modulů je variabilní. Řízení osvětlení WAGO lze proto použít jak v malých továrních halách, tak ve velkých logistických centrech.

K procesorovému modulu je navíc možné sériově připojit další I/O moduly, například moduly k měření spotřeby v třífázových sítích nebo rádiové přijímače pro bezbateriová tlačítka EnOcean (celosvětový standard). Osvětlení je samozřejmě možné ovládat i pomocí klasických drátových tlačítek. Z řady aplikací, které předcházely vytvoření tohoto řídicího systému, byla převzata i možnost ovládání světelných okruhů Zap./Vyp. přes relé.


Moderní software

Ve výkonné a uživatelsky přívětivé řešení se však management osvětlení WAGO proměňuje až díky softwarové aplikaci implementované v procesorovém modulu. Aplikace umožňuje myší upravovat veškerá nastavení, a to jak během uvádění do provozu, tak za provozu samotného. Programování není třeba. Přístup ke grafickému uživatelskému rozhraní je realizován prostřednictvím protokolu HTTPS a standardního prohlížeče. Z toho důvodu rovněž není nutné aplikaci instalovat lokálně. Webová vizualizace využívá technologii HTML5, která zajišťuje mimořádný komfort práce jak na počítačích, tak na mobilních zařízeních.

Hodnoty parametrů se zálohují buď na SD kartu, nebo protokolem SFTP na zálohovací server. Protokolem Modbus TCP/IP je možné předávat hodnoty nadřazenému řídicímu systému budovy nebo velínu (BMS – Building Management Software).

Je to zajímavé. Co dál?
Nejjednodušší způsob je zavolat do WAGA o technickou radu nebo pomoc. Nebo druhou možností může být vyžádání technických podkladů.

 

POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o aktuální
papírové podklady osvětlení WAGO
NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

WAGO Elektro spol. s r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Proč RTU? Kdo všechno do Zruče přijel a proč? Kdo je to RTUčkář a co má za znalosti a dovednosti? Jde o jednu z další znalostních profesí, která dnes nachází uplatnění v oblasti obnovitelných zdrojů. Je vaše podnikání spojené s dodávkami energie zpět do sítě? Sledujte krátké povídání s Filipem Cenefelsem, který událost za WAGO připravoval ...
Sledujte exkluzivní rozhovor, ve kterém prozkoumáme technologii RTU značky WAGO používanou především ve fotovoltaických elektrárnách! Prozradíme standardy a certifikace nutné pro bezpečnost a dostupnost energetických dat. Probereme také, jak lze využít cloudové technologie. Dozvíte se, jakou roli hrají systémoví integrátoři při nasazování RTU jednotek a proč je důležité nepodcenit výběr těch ověřených. Zároveň prozradíme, proč zvolit modulární systém WAGO jako platformu pro RTU. Podrobnosti včetně důležitých odkazů naleznete v tomto článku!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933