Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

WAGO: Nová svorka na desky plošných spojů SMD pro malé LED moduly


Document Actions
WAGO: Nová svorka na desky plošných spojů SMD pro malé LED moduly
Společnost WAGO uvádí nové kompaktní svorky na desky plošných spojů řady 2059, jejichž výška činí pouze 2,7mm. Kromě nízké konstrukční výšky se vyznačují malou roztečí a podporou vysokého jmenovitého napětí. Společnost jimi rozšiřuje svou rodinu produktů SMD.
Komerční sdělení, ze dne: 30.07.2014


Kompaktní svorky na desky plošných spojů SMD řady 2059 se vyznačují nízkou konstrukční výškou, malou roztečí a podporou vysokého jmenovitého napětí. Díky tomu jsou vhodné zejména pro malé LED moduly v bodových světlech, zapuštěných bodových svítidlech nebo ve venkovním osvětlení. Nejmenší svorka WAGO disponuje velice malou konstrukční výškou (pouze 2,7 mm), podporuje plné vodiče s průřezem od 0,14 do 0,34mm2 (AWG 26 – AWG 22) a má rozteč 3mm. Svorka na desky plošných spojů je dimenzována na návrhový proud až 3A a návrhové napětí 160V.

Konstrukční přednosti svorek WAGO
Malá konstrukční velikost snižuje nároky na prostor dostupný pro připojovací techniku. Malá výška a světlá barva svorek zase zajišťuje menší tvorbu stínů v LED aplikacích.

  • Svorky společnost dodává v 1-, 2- a 3pólovém provedení. Lze je k sobě vzájemně řadově připojovat beze ztráty pólu. Díky tomu nemusíte v zásobě držet další varianty svorek pro případ, že byste potřebovali vyšší počet pólů. Výsledkem jsou vyšší flexibilita a nižší náklady.
  • Svorky se vyznačují velice snadnou obsluhou – umožňují přímo zasunout plné vodiče, které lze v případě potřeby znovu rychle uvolnit pomocí ovládacího nástroje.
  • Kvalitní a bezúdržbové připojení zajišťuje technologie PUSH WIRE.


Rozmanitá rodina svorek SMD
„Kromě nejmenších svorek řady 2059 pokrývá společnost WAGO řadami 2060 a 2061 také rozsáhlé spektrum aplikací vyžadujících vodiče o jmenovitém průřezu do maximálně 1,5mm2,“ vysvětluje paletu výrobků Jens Brandhorst, produktový manažer divize ELECTRICAL INTERCONNECTIONS ve společnosti WAGO Kontakttechnik GmbH & Co. KG. Svorky řad 2060 a 2061 disponují integrovaným ovládacím tlačítkem, které umožňuje obzvlášť pohodlně připojovat a znovu snadno uvolňovat také jemně laněné vodiče.

Svorky na desky plošných spojů SMD řady 2060 představují univerzální řešení připojování desek plošných spojů s čistě povrchovou montáží. S výškou 4,5mm a podporovaným průřezem vodičů od 0,2 do 0,75mm2 nabízejí svorky obrovský užitek na nejmenším prostoru. Svorky na desky plošných spojů SMD řady 2061 podporují vodiče o průřezu od 0,5 do 1,5mm2 a jsou vhodné jak pro průmyslové aplikace, tak pro přímé napájení LED modulů.

Všechny svorky na desky plošných spojů SMD společnost nabízí v balení vhodném pro zpracování automaty Tape-and-Reel. Díky tomu je lze plně integrovat do procesu osazování a zpracování SMT.
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
WAGO Elektro spol. s r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Proč RTU? Kdo všechno do Zruče přijel a proč? Kdo je to RTUčkář a co má za znalosti a dovednosti? Jde o jednu z další znalostních profesí, která dnes nachází uplatnění v oblasti obnovitelných zdrojů. Je vaše podnikání spojené s dodávkami energie zpět do sítě? Sledujte krátké povídání s Filipem Cenefelsem, který událost za WAGO připravoval ...
Sledujte exkluzivní rozhovor, ve kterém prozkoumáme technologii RTU značky WAGO používanou především ve fotovoltaických elektrárnách! Prozradíme standardy a certifikace nutné pro bezpečnost a dostupnost energetických dat. Probereme také, jak lze využít cloudové technologie. Dozvíte se, jakou roli hrají systémoví integrátoři při nasazování RTU jednotek a proč je důležité nepodcenit výběr těch ověřených. Zároveň prozradíme, proč zvolit modulární systém WAGO jako platformu pro RTU. Podrobnosti včetně důležitých odkazů naleznete v tomto článku!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933