Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Konečně technický sešit do kterého radost pohledět! Nezabývá se jen neustálými novinkami ale tím základním! Jak všechny ty nové věci upevnit. A samozřejmě zase dle nějakých pravidel, norem a s pohledem na strávený čas a investované peníze. Možná to ...
  • Víme, že spotřebiče by neměly být připojeny na jeden obvod tak, aby jejich celkový výkon překročil kapacitu obvodu, jinak může dojít k jejich odpojení z důvodu přetížení. Některé domácí spotřebiče, jako je pračka, sporák nebo myčka nádobí, vyžadují ...

WAGO: Hlavní katalog Automatizační technika 2015 (česky)


Document Actions
WAGO: Hlavní katalog Automatizační technika 2015 (česky)
Pokud vás oslovují řídicí systémy, komunikační a sběrnicové moduly, průmyslové switche, rádiová technika nebo například telemetrie, pak možná oceníte tento sedmisetstránkový katalog plný podrobností a praktických informací, který je navíc v češtině. Přestože dnes automatizace hýbe světem, jsou informační materiály z této oblasti spíše výjimkou. Proto může dobře zpracovaný firemní katalog prozradit často více než pouhá teorie. A jaký tedy tento katalog?
Miroslav Minařík, ze dne: 11.08.2015


WAGO vydalo v češtině hlavní katalog Automatizační technika. Přestože dnes automatizace hýbe světem, jsou informační materiály této oblasti v srovnání s instalační elektrotechnikou minoritní. Proto může dobře zpracovaný firemní katalog prozradit často více než pouhá teorie. A jaký tedy tento katalog?



Provedení technického katalogu
Provedení odpovídá evropskému koncernovému standardu - tedy hezky česky bytelná lepená vazba s více než sedmi sty stránkami na křídovém papíře a samozřejmě s barevným obsahem. Nezřídka se u dodavatelů stává, že pro malý český trh se nevyplácí tisknout takové objemné materiály v češtině. V případě této značky se však člověk nemusí přepínat do cizího jazyka.


Jak jsou informace podány
Na vstupních stranách kapitol nalezneme po levé straně fotografii typického produktového zástupce. Na protější pravé straně je znázorněna výběrová přehledová tabulka. Na stranách konkrétních prvků se uváděné informace liší podle technického charakteru. V každém případě naleznete podrobný popis funkce, fotografii s popisem vstupů/výstupů, pokyny k návrhu, tabulku s technickými údaji, příslušenstvím, vnitřní blokové zapojení nebo také schéma vnějších obvodových prvků.

Tabulky s objednacími čísly, certifikací či příslušenstvím jsou samozřejmostí.


Co vše v katalogu nalezneme

Celý sešit je rozdělen na 13 částí:
  • Software, vývojový software, run-time software, aplikace
  • Obsluha a monitorování - PERSPECTO, ovládací panel, webový panel
  • Řídicí systémy, PFC200, programovatelné procesorové moduly
  • I/O systém - řada 750 a 753, komunikační moduly a I/O moduly (IP20)
  • I/O systém - řada 750 XTR, komunikační moduly aI/O moduly (IP20) pro eXTRémní okolní podmínky
  • I/O systém - SPEEDWAY, komunikační a sběrnicové moduly (IP67)
  • Průmyslové switche
  • Rádiová technika, bluetooth, komponenty EnOcean a WLAN
  • Telemetrie - TO-PASS, GSM, GPRS, GPS, SMS
  • Boxy pro senzory/ akční členy, pasivní rozdělovače M8 a M12 (IP67)
  • Příslušenství, nástroje
  • Technická příloha
  • Rejstřík, adresy

Co se mi líbí
Oceňuji podrobnosti o funkcích a použitích. Ne, že by snad v jiných materiálech nebyly, ale zde je vidět, že autor slovy  nešetřil a uvedl i to, co bych čekal až od lidské technické podpory. A co bych zkusil v naší redakční dílně? Produkty telemetrie TO-PASS!


Můj závěr
Přestože existuje pdf verze tohoto katalogu, tak papírové provedení přivítá každý, kdo s tímto sortimentem intenzivněji pracuje. Pro rychlé nalistování příslušné kapitoly není nad to, mít takový katalog v příruční technické poličce.

POKUD PRACUJETE V OBORU,
můžete si zažádat o bezplatné zaslání aktuálního
českého katalogu Automatizace WAGO

NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

WAGO Elektro spol. s r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Proč RTU? Kdo všechno do Zruče přijel a proč? Kdo je to RTUčkář a co má za znalosti a dovednosti? Jde o jednu z další znalostních profesí, která dnes nachází uplatnění v oblasti obnovitelných zdrojů. Je vaše podnikání spojené s dodávkami energie zpět do sítě? Sledujte krátké povídání s Filipem Cenefelsem, který událost za WAGO připravoval ...
Sledujte exkluzivní rozhovor, ve kterém prozkoumáme technologii RTU značky WAGO používanou především ve fotovoltaických elektrárnách! Prozradíme standardy a certifikace nutné pro bezpečnost a dostupnost energetických dat. Probereme také, jak lze využít cloudové technologie. Dozvíte se, jakou roli hrají systémoví integrátoři při nasazování RTU jednotek a proč je důležité nepodcenit výběr těch ověřených. Zároveň prozradíme, proč zvolit modulární systém WAGO jako platformu pro RTU. Podrobnosti včetně důležitých odkazů naleznete v tomto článku!
Varhany a WAGO? Moc to k sobě na první pohled nesedí ... V Krnově, centru tradičního varhanářství, působí Robert Ponča, odborník na varhany. Když historické varhany v Rudolfinu potřebovaly rekonstrukci, byl Robert na řadě. Pro řízení systému varhan použil technologie WAGO. A rozsáhlou rekonstrukcí obnovil jejich funkčnost. Po dokončení varhany začaly rezonovat s precizností a kvalitou. Robertova práce potvrdila jeho postavení v oboru a pro nás elektrikáře také to, že WAGO není jen Wagosvorka ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933