Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

VYRTYCH: Katalog 2013-2014


Document Actions
VYRTYCH: Katalog 2013-2014
Znáte stavbu, kde by se neuvažovala nějaká svítidla? Možná by se nějaká našla, ovšem převážně jde o nedílnou součást každé elektroinstalace. Podívejte se na recenzi katalogu tradičního českého výrobce, který již splynul s ostatními výrobci v jeden standard. V krátkém přehledu zjistíte jak je katalog proveden a které informace naleznete. Na závěr hodnocení autora a samozřejmě i cílová skupina, kterou bude tento materiál zajímat. Sledujte zde ...
Karel Herma, ze dne: 5.06.2014
reklama


Jak říká klasik, katalogů není nikdy dost. Tentokrát mi na stole leží katalog svítidel značky VYRTYCH. Pěkně zhotovená titulka dodává tomuto vydání na kráse. Osobně se o svítidla moc nezajímám, ale pokud vidím pěkný obal, rád se dovnitř podívám.


Pro větší náhled kliknout!


První listování ...
Pokud otočíme na první dvoustranu, narazíme na obrázky novinek pro rok 2013-2014 se stranou, kde je výrobek detailněji rozepsán. Dále se můžeme dočíst, že katalog lze obdržet i v elektronické verzi na CD, kde je součástí balení  také výpočtový program.


Pro větší náhled kliknout!


Na následné stránce ...
narazíme na spoustu obrázků, dlouho jsem rozkódovával oč na těchto listech jde. Po lepším zaostření zjistíme, že jde o obsah, co v katalogu nalezneme. Jednotlivé obrázky mají v pravém horním rohu číslo stránky a jednotlivé kapitoly jsou barevně odlišené. I přes tyto rozdíly mám dojem, že jde o chaotické uspořádání. Ale i přes tento nedostatek se pojďme podívat jaké oblasti v publikaci nalezneme.

Co vše katalog obsahuje ...

  • Interiérová svítidla - přisazená - svítidla, která se jednoduše přimontují na strop
  • Interiérová svítidla - vestavná - kategorie svítidel, které lze zapustit do stropu
  • Osvětlení sportovišť - vnitřní svítidla do tělocvičen
  • Průmyslová svítidla - zde se vyskytují zářivková tělesa s izolací třídy I a II
  • Svítidla pro extrémní teploty - produkty zejména s klasickým předřadníkem
  • Svítidla antivandal - osvětlení do podchodů a na veřejná místa
  • Svítidla do EXového prostředí - určeno pro zóny 2
  • Svítidla do EXového prostředí - část pro zóny 1
  • LED svítidla
  • Nouzová svítidla - určeno pro označení nouzových východů a osvětlení únikových cest
  • Průmyslová výbojková svítidla
  • Svítidla veřejného osvětlení
  • Světlomety - osvětlování venkovních prostor


Pro větší náhled kliknout!

Co se mi naopak líbí ...
je náhled formátování stran, na tomto obrázku nalezneme popis jednotlivých tabulek a v katalogu  již nemusíme nic hledat. To naopak ostatním katalogům často chybí.

Přeskočíme psaní o historii a vývoji firmy ...
a zadíváme se na to jak jsou jednotlivé produkty popsány. Řekl bych, že jde spíše o stručné základní informace v bodech. Dozvíme se informaci kam se svítidlo hodí, jaký má předřadník, těleso, mřížku nebo jak ho připojit. Nechybí zde ani technické rozkreslení a okótování délek a velikostí.


Pro větší náhled kliknout!


Katalog svým obsahem oslovuje ...
odborníky, lépe řečeno ty, kteří dané problematice rozumí, orientují se ve svítidlech a v odborném popisu si naleznou informace, které potřebují.

Můj závěr ...
V konečném verdiktu bych tento technický sešit ohodnotil slovy "zlatá střední cesta". Na katalogu by bylo rozhodně co vylepšit nebo změnit, ale pokud to vezmeme z druhé strany mince, je zde i spousta užitečných informací.

 

POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o tento aktuální
katalog svítidel VYRTYCH
NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

VYRTYCH a.s
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Hledáte odolná svítidla pro žárovky nebo úsporné zdroje? Používáte na stavbách často pohyblivé prodlužovací přívody? Pak by vás mohla zajímat PUR, prakticky nezničitelná trojzásuvka!
Definice průmyslových svítidel. Průmyslové svítidlo je speciálně navržené a vyrobené pro použití v průmyslových prostředích, kde může být vystaveno náročnějším podmínkám, jako jsou vyšší nebo nižší teploty, vlhkost, prach, chemikálie, mechanické nárazy a vibrace. Je konstruováno tak, aby odolávalo těmto extrémním podmínkám, a často splňuje specifické bezpečnostní a výkonové normy relevantní pro daný ...
Na výstavě Světlo v architektuře 2010 představila firma WILLIAMS originální řadu svítidel OCCHIO. Jedná se o zajímavě řešený modulární osvětlovací systém, který nabízí uživateli velké množství možných kombinací a způsobů pro kreativní řešení osvětlení ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Sortiment energeticky úsporných světelných zdrojů zažil po "pádu" klasických žárovek nebývalý rozvoj a neustále je rozšiřován. Velkých změn doznaly jak variabilita tvarů, tak i účinnost a délka životnosti. Pojďme se podívat, co na to přední výrobce světelných zdrojů, společnost OSRAM ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933