Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Domnívat se, že v dnešní době, při stále zvyšujícím se počtu technologií, by mohla původní elektroinstalace setrvat v podobě, kterou navrhl někdo v minulosti je utopie! Stačí změna uživatele prostoru a vznikají zcela jiné potřeby. Ano, drobnosti ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

Výkony zhotovitele dokumentace pro celé stavby a objekty


Document Actions
Výkony zhotovitele dokumentace pro celé stavby a objekty
Dokumentace pro výběr dodavatele (zhotovitele) stavby (DZS) je dokumentace zpracovaná na základě dokumentace pro provedení stavby, upravená do rozpočtové struktury pro účely posouzení skladby a výše cenové nabídky jednotlivých uchazečů o dodávku stavby, ověření odborné způsobilosti uchazečů provést řádně a včas dodávku stavby a porovnání dalších smluvních podmínek, za kterých bude ...
Karel Dvořáček, ze dne: 9.10.2012
reklama


2.1. VÝPOČET CELKOVÉHO ZÁKLADNÍHO HONORÁŘE PODLE HONORÁŘOVÝCH ZÓN A ZAPOČITATELNÝCH NÁKLADŮ
  • 2.1.1. Pro stavby a objekty rozeznává řád 5. honorářových zón, které podle náročnosti odpovídají pěti kategoriím objektů ve smyslu kapitoly 1.8.
  • 2.1.2. Zařazení staveb a objektů do honorářových zón je obsaženo v jednotlivých částech tohoto řádu
  • 2.1.2.1. pro pozemní stavby,
  • 2.1.2.2. pro inženýrské stavby,
  • 2.1.2.3. pro technologické stavby a objekty a technologická zařízení.
  • 2.1.3. Způsobem podle odst. 2.1.1. se stanovují celkové základní honoráře pro stavby nebo objekty, jejichž započitatelné náklady se pohybují v rozmezí od 0,5 mil. Kč, popř. 1 mil. Kč do 1.000 mil. Kč.
  • 2.1.4. Celkové základní honoráře pro stavby nebo objekty se započitatelnými náklady pod 0,5 mil. Kč, popř. 1 mil. Kč a nad 1.000 mil. Kč se stanovují individuálně s přihlédnutím k hodnotám uvedeným v příslušných tabulkách.
  • 2.1.5. Výše honoráře mezi dolní a horní mezí téže honorářové zóny se stanovuje  s přihlédnutím ke zvláštním požadavkům objednavatele, např. použití zvláštních materiálů a konstrukcí, nebo s přihlédnutím ke kritériím uvedeným v kap. 1.18.
  • 2.1.6. Procento pro stanovení výše honoráře pro ty stavby nebo objekty, jejichž výše započitatelných nákladů není v tomto řádu přímo uvedena a je v rozmezí uvedeném v odst. 2.1.3. se stanovuje lineární interpolací mezi nejbližší nižší a vyšší hodnotou těchto nákladů.
  • 2.1.7. Celkový základní honorář se dělí na jednotlivé výkonové fáze 1 až 9 podle kapitoly 2.2.

2.2. STANDARD PROFESNÍCH VÝKONŮ A PODÍL Z HONORÁŘE NA VÝKONOVÉ FÁZE
  • 2.2.1. Profesní výkony spojené s přípravou, navrhováním, projektováním a zajišťováním realizace celé stavby a objektů se člení do devíti výkonových fází.
  • 2.2.2. Členění výkonů na základní a zvláštní včetně podrobného popisu jejich standardu obsahuje část 3.
  • 2.2.3. Každé z devíti výkonových fází (1 až 9) odpovídá podíl z celkového základního honoráře, vyjádřený v procentech takto:





Článek je ukázkou sborníku L.P.Elektro č. 53
 
Pro členy Benefit klubu LPE je k dispozici celé znění sborníku.

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 8)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
LPE s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Rakouská pobočka OBO BETTERMANN začíná stavět další objekt! S heslem "Růst potřebuje prostor" startuje výstavba nového kancelářského, logistického a školicího centra v Gramatneusiedlu. Tam vzniká budoucí zázemí OBO Austria. Do konce roku bude nová budova OBO přístřeším pro zhruba třicet pracovníků značky. Do budoucna značka OBO zpevní svou dosavadní síť. A jaké je ohlédnutí za českou pobočkou? V květnu 2019 společnost OBO BETTERMANN oslavila na pražském ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933