Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: #EH: Víte, komu vděčíme za kulturní pracovní podmínky? (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 1.01.2009
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

#EH: Víte, komu vděčíme za kulturní pracovní podmínky?


#EH: Víte, komu vděčíme za kulturní pracovní podmínky?
... elektrifikaci! Koukněme se v době svátků na střípek naší historie, který pomůže uvědomit vyslovené propagandistické smyšlenosti minulých dob. Pamětníci si porovnají vzpomínky, mladíci se vyvarují obdobného ... Hlavně, že už víme, komu za to vděčíme! :-)
Miroslav Minařík, ze dne: 1.01.2009

I když je důležité se dívat především do budoucnosti, je dobré se tu a tam poohlédnout na cestu za námi. To proto, abychom mohli porovnat směr, který právě volíme. Bez takových ohlédnutí bychom se nacházeli na jakési rovině, která nikde nezačíná a nekončí.

Všichni se mýlíme a to nejlepší, co můžeme pro budoucnost udělat, je nedělat stejnou chybu dvakrát. Připomeňme si několik omylů ...

Tentokrát zalovil ve svém archívu Petr Doležal a našel knihu "Bezpečnost elektrických zařízení" z roku 1958.  Z historického textu jsme vybrali tuto část, ...

 


Klik pro celý text!

... kterou komentuji v tomto audio záznamu.

A závěrem?
S úsměvem Karla Smékala nutno doplnit, že vizi Vladimíra Iljiče zintenzivnit elektrifikaci berou dnešní dodavatelé elektrické energie neméně vážně jako před 50. léty :-)

Více o knize ...
Uvodní stránka, předmluva 1, 2, 3,

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.