Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Víte, co chystáme v roce 2018? (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 1.01.2018
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Víte, co chystáme v roce 2018?


Víte, co chystáme v roce 2018?
Skutečnost, že portál dostává více energie než umožňuje práce pouhých zaměstnanců ve své pracovní době ještě neznamená, že zvládneme vše, co někomu připadne jednoduché. Ale přece jen, je toho hodně! Pokusíme se odpovědět nadotazy, které pokládáte opakovaně různými způsoby. Pohled těch, kteří zatápí pod kotlem portálu jsou odlišné těm, kteří k portálu přistupují zvenčí. Prozradíme, které videoseriály jsou na spadnutí ...
Miroslav Minařík, ze dne: 1.01.2018


V tomto roce slavíme 20. výročí založení portálu Elektrika.cz a 10. výročí jeho multimediální části Elektrika.tv. V redakci jsme zaměřeni více reportážně než agenturně, tak jak to známe z pravidla z běžných médií a proto se bude vyvíjet letošní obsah portálu opět jiným, netradičním směrem.

Proč se nedržíme tradičních způsobů zpravodajství?
Nic není věčné. Vždyť ani značky, o kterých píšeme, nezůstávají na jednom místě. Respektive o těch, kteří přešlapují na jednom místě se u nás nedočtete. Jednoduše není o čem psát. Bezduchá tisková obchodní oznámení u nás nečekejte. Na trhu je dost médií, která s oblibou otiskují tisková obchodní sdělení.



Kdo nám radí a pomáhá?
Radí nám mnoho lidí a s tím pomáháním ... pomáhají nám uživatelé, čtenáři portálu. Ale samotné rady samy o sobě nejsou životaschopné, pokud se neověří v praxi. Z toho vyplývá, že čím více našich pokusů uděláme, tím méně času nám zbývá na pokusy další :-).

Proč se moderátoři nevěnují dotazujícím více profesionálně?
Protože moderátoři nejsou profesionálové. Tedy vše co dělají, dělají ve svém volnu a bezplatně. Proč nejsou profesionálové? Protože moderují bezplatné diskusní fórum. Fórum, kde při dodržení pravidel získáváte informace bezplatně. Diskusní fórum je pouze doplňkovou funkcí portálu. Nikoliv hlavní činností jako například u placeného iiSEL.com. Proč se v redakci nevěnujeme fóru? Protože musíme pracovat na obsahu portálu.


Jak moc se shodnete u novinek? Co když se některá nová služba nebude někomu líbit?
Nelze se zavděčit všem. Vytvořit medián zájmu uživatelů není těžké, ale to není náš záměr. To pro změnu přenecháme profíkům na SEO, copywriting či obchodní marketing. Vše nové je do jisté míry určité riziko.

Proč je nutné stále měnit služby portálu?
Lidé odcházejí, umírají, služby zevšední a okopírují se. Dochází k naplnění nebo zklamání očekávání. A tak se to v pravidelných periodách (Werichovo elektrikářské "jednou nahoře, jednou dole") opakuje od nepaměti. Vše má svůj vývoj. Tvrzení, že "tehdy bylo dobře" se dá vztáhnout z historie možná na pár momentů. I každý prvek portálu má svou životnost ...


V lednu se začíná natáčet první z několika připravovaných seriálů. Obsah je připravován na podkladech od uživatelů portálu a právě aktuálních skutečností. Registrace a verifikace uživatelských účtů bude mít svůj význam i v letošním roce. Některý obsah bude dostupný pouze ověřeným elektrotechnikům. Které seriály přibudou ke stávajícím?

•    #CSP Co se může pokazit?
•    #KROZ Problematika rozvaděčů
•    #UKV Ukládáme vedení
•    #ESP Elektronické nakupování
•    #V50 Život s vyhláškou 50


Chcete nám pomoci?
Přivítáme zaslané tipy či náměty k našim scénářům a vaše reakce na naše dotazy před kamerou.






Velice si vážíme pomoci všech, kteří nám pomáhají tvořit obsah portálu a také respektují jeho nevšední pravidla.
Krásný nový rok 2018!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Elektrika.info s.r.o. - Novolíšenská 8a, Brno - +420 773 123 100 - redakce@elektrika.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.