Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

VIKON: Katalog vypínačů nejen pro dětské pokoje


Document Actions
 VIKON: Katalog vypínačů nejen pro dětské pokoje
Chcete udělat radost svým dětem? Pořiďte jim vypínače a zásuvky, které se jim budou zaručeně líbit. Co třeba takové sluníčko, květinka, hvězda nebo dokonce volské oko? Barevných kombinací je dostatek, a pokud vypínač či zásuvka dítě nebo Vás omrzí, stačí jednoduše zvolit jiný atraktivní typ. Vše se dá totiž bez problémů kombinovat.
Pavlína Velecká, ze dne: 31.12.2007
reklama

Takovou skvělou nabídku nám připravila firma VIKON, výhradní dovozce vypínačů a zásuvek firmy Metalka Majur. Její program s názvem Happy, to je to pravé pro naše děti.

Program HAPPY:

Neboť jde o výrobky určené pro užívání především dětmi, jsou zásuvky samozřejmě v provedení s dětskou ochranou, takže i zvídavému dítěti nehrozí žádné nebezpečí. Mimo to je také velmi zajímavá finanční stránka, neboť tyto produkty lze zakoupit za 125,-Sk, což je v přepočtu na Kč zhruba 100,-Kč. A za takovou cenu mnohdy nekoupíte ani obyčejné vypínače či zásuvky.

Katalog, který se mi dostal na pracovní stůl, obsahuje i další dvě řady zásuvek a vypínačů, a to:

Program ROYAL

Produkty této řady jsou určeny jak do všech vnitřních – obytných místností bytů, domů, případně i kanceláří, tak i do vnějších, jako jsou například chodby či venkovní prostory. Program totiž obsahuje i několik typů tlačítek určených pro světla či zvonky. Široký sortiment zásuvek a vypínačů lze umístit až do pětirámečků…(Což shledávám velkou výhodou, neboť z vlastní zkušenosti vím, že pokud nepromyslíte vše do detailů, tak se vám může stát, že budete muset třeba i rámečky pilovat. Při nedávné rekonstrukci elektroinstalace a výměně zásuvek a vypínačů doma nad kuchyňskou linkou nastal takový menší problém.

Jak z nejvýše čtyřrámečku udělat kompletní rámeček pro pět zásuvek?
Nakonec to dopadlo tak, že si přítel vzal do ruky pilník a jemně opilovával čtyřrámeček z jedné strany a jednorámeček pro změnu z druhé, aby je potom mohl nasadit vedle sebe. Takže hurá, existují i vícerámečky pro náročnější.) Rámečky řady ROYAL je možné mít v 11ti různých barvách od bílé, přes červenou, až po černou. Je též velmi praktické, že si můžete vybrat mezi horizontálním a vertikálním provedení rámečků. Záleží jen na Vás, v jaké poloze se vám líbí. Nebo spíše častěji záleží na prostoru, který je Vám pro zásuvky a vypínače poskytnut.

Třetí řadou je SET Q OG, která obsahuje velký výběr průmyslových vypínačů a zásuvek v tradiční bílé a šedé barvě.

Dále pak v katalogu nalezneme i nabídku rozvodných skříní.

Na konci katalogu nalezneme praktický technický popis všech výrobků s tipy a triky pro správnou a snadnou montáž. Vypínače a zásuvky disponují praktickým bezšroubovým připojením.

Sortiment je vhodný pro ty, kteří chtějí sobě i svým dětem dopřát kreativitu.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Pohyblivá napájecí jednotka HoverCube VH od OBO. V dílenských prostorách tam, kde se na pracovní ploše objevují různá zařízení, různých rozměrů, se pevně instalovanými zásuvkami prakticky, jejich počtem a blízkostí nikdy nezavděčíme. Jinak je tomu u pohyblivých přívodních boxů. Ty se přiblíží na potřebnou vzdálenost a stejně tak rychle uklidí do bezpečné vzdálenosti. A parametry? Krytí IP20, rozměry ...
Hledáte odolná svítidla pro žárovky nebo úsporné zdroje? Používáte na stavbách často pohyblivé prodlužovací přívody? Pak by vás mohla zajímat PUR, prakticky nezničitelná trojzásuvka!
Na výstavě Světlo v architektuře 2010 představila firma WILLIAMS originální řadu svítidel OCCHIO. Jedná se o zajímavě řešený modulární osvětlovací systém, který nabízí uživateli velké množství možných kombinací a způsobů pro kreativní řešení osvětlení ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933