Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

Vdechujeme život technologiím – nový český hlavní katalog 2008/2009


Document Actions
Vdechujeme život technologiím – nový český hlavní katalog 2008/2009
Není náhodou, že hlavní katalog LAPP GROUP, který právě vydala společnost LAPP KABEL s.r.o. v českém jazyce a který se v současné době dostává do rukou zákazníkům a obchodním partnerům v České a Slovenské republice, nese motto Vdechujeme život technologiím. Výrobkové portfolio skupiny LAPP je neustále ...
Karel Krejza, ze dne: 10.06.2008

Není náhodou, že hlavní katalog LAPP GROUP, který právě vydala společnost LAPP KABEL s.r.o. v českém jazyce a který se v současné době dostává do rukou zákazníkům a obchodním partnerům v České a Slovenské republice, nese motto Vdechujeme život technologiím. Výrobkové portfolio skupiny LAPP je neustále inovováno a zdokonalováno a spolu s poskytovanými službami si klade za cíl umožnit dlouhý a kvalitní „život“ nejrůznějším technologiím.

Základním pilířem celého katalogu jsou tak jako doposud značkové výrobky ÖLFLEX® - flexibilní připojovací a ovládací kabely, UNITRONIC® - datové kabely, HITRONIC® - optické kabely, SKINTOP® - kabelové vývodky, SILVYN® - systémy ochranných hadic pro kabely, FLEXIMARK® - označovací systémy, EPIC® - průmyslové konektory a ETHERLINE® - komponenty pro průmyslový ethernet.

V porovnání s předchozím vydáním hlavního katalogu obsahuje nový hlavní katalog 2008/2009 v českém jazyce mimořádné množství novinek. Na přibližně 130 stranách, které jsou označeny návěstím „Novinka“, jsou představeny novinky ze všech oblastí širokého produktového portfolia skupiny Lapp. Největší počet novinek se týká připojovacích a ovládacích kabelů ÖLFLEX®. Namátkou lze uvést rozšířený sortiment kabelů s vysokou odolností proti UV záření, kabelů, které jsou flexibilní i za velmi nízkých teplot, bezhalogenových kabelů, vysoce flexibilních kabelů vč.

kabelu vhodného pro použití při torzním namáhání, např. ve větrných elektrárnách, ale i solárních kabelů nebo kabelů určených pro použití v kolejových vozidlech. Rovněž v části katalogu, kde jsou uvedeny datové kabely, lze nalézt celou řadu pozoruhodných novinek. Jsou to především komponenty a kabely pro průmyslovou automatizaci a celá řada sběrnicových kabelů. Novinky v oblasti kabelů pro průmyslový ethernet a sběrnicových kabelů se týkají např. nových provedení se zlepšenými přenosovými vlastnostmi (CAT5e, CAT.6e, CAT.7), rozšířeného teplotního rozsahu (+105 °C), zvýšené odolnosti proti agresivním látkám (provedení „ROBUST“), se speciální stíněním pro aplikace v oblastech s výrazným elektromagnetickým znečištěním (EMC) či s aprobací UL/CSA. Nutno zmínit rovněž několik novinek v sortimentu kabelových vývodek SKINTOP®. Je to především rozšíření sortimentu vývodek s revolučním aretačním systémem „CLICK“, který umožňuje bez nutnosti použití kontramatky bleskurychlou a pohodlnou montáž, a to i tam, kde by jinak z prostorových důvodů nebyla možná. Nejedná se jen o rozšíření o další velikosti a barevná provedení, ale i o novou kombinaci osvědčených kabelových vývodek SKINTOP® BS s ochrannou spirálou a aretačního systému „CLICK“ či zaslepovací zátku v provedení „CLICK“. Další novinky se týkají ovládacích kabelů pro jeřáby, kabelů s vysokou teplotní odolností (např. stíněná varianta kabelu s pláštěm z PTFE), kabelové konfekce (především v oblasti servokabelů), ochranných hadic pro kabely (namátkou možno zmínit paralelně drážkovanou hadici s podélným řezem ve tvaru sinus pro namáhání na zkrut), označovacích systémů FLEXIMARK® a příslušenství kabelů.

Podstatnou novinkou v tomto novém českém katalogu je i to, že je zde poprvé zařazena kapitola věnovaná průmyslovým konektorům EPIC® - tradičnímu produktu skupiny Lapp.

Tak jako doposud, obsahuje katalog mj. výběrové tabulky, které představují užitečnou pomůcku při výběru nejvhodnějšího kabelu, kabelové vývodky či konektoru pro danou aplikaci. Technické tabulky v zadní části katalogu jsou užitečnou pomůcku pro konstruktéry a projektanty při řešení jejich technických úkolů.

Samozřejmě je Vám, zákazníkům a obchodním partnerům LAPP GROUP, k dispozici i nadále celý kolektiv pracovníků společností LAPP KABEL s.r.o. a LAPP SLOVENSKO s.r.o., především odborní poradci a Vaši partneři, ať už u Vás na místě či v zákaznickém centru.

Dovolte nám tedy pozvat Vás k prolistování 1048 stran našeho nového hlavního katalogu 2008/2009
a objevování světa výrobků LAPP, jejichž prostřednictvím společně vdechujeme život Vašim výrobkům a technologiím. Video zde ...

Podrobnou recenzi katalogu naleznete zde!

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

LAPP Czech Republic s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933