Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

Vyšel aktualizovaný II. díl předpisů.....


Document Actions
knezs2_4.jpg
Elektrotechnické živnostenské společenstvo vydalo opět druhý aktualizovaný díl "předpisů pro činnost v elektrotechnice". ...tento školící materiál nenahrazuje předpisy a normy ČSN, ale pouze zkrácenou formou přibližuje a vysvětluje nejdůležitější principy a ustanovení, které v elektrotechnice dnes a denně diskutujeme a vedeme o jejich problémech odborný dialog.
Milan Bureš, ze dne: 8.03.2004
reklama

Příručka se osvědčila nejen pro přípravu ke zkouškám elektrotechniků podle §5 vyhl. č.50/78 Sb., tedy absolventů škol z elektrotechnických oborů a zejména mladým pracovníků, kteří ukončili studium zkouškou na učilišti nebo střední škole a kteří nastupují do organizací, které požadují tuto zkoušku, aby tito pracovníci mohli provádět pracovní činnost pod dohledem, ale jak nám praxe ukazuje je plně vhodná i pro pracovníky s vyšší elektrotechnickou kvalifikací, kteří jsou přezkušováni podle citované vyhlášky z § 6-11.

Tento školící materiál nenahrazuje předpisy a normy ČSN, ale pouze zkrácenou formou přibližuje a vysvětluje nejdůležitější principy a ustanovení, které v elektrotechnice dnes a denně diskutujeme a vedeme o jejich problémech odborný dialog.
Věříme, že rovněž i ve druhém dílu najdete řadu informací, které Vám budou prospěšné při Vaší pracovní činnosti a že námi nově přepracovaný a aktualizovaný školící sylab díl II. bude nejen pro Vás dobrým pomocníkem, ale i dobrým rádcem. Na závěr bych chtěl poděkovat za EŽS Brno a jménem kolektivu autorů všem sponzorům, kteří svými finančními příspěvky dokázali svůj zájem o odbornou úroveň elektrotechnických pracovníků a především o rozvoj profesní úrovně mladé generace.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933