Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

V-SYSTÉM: Kabelové topné systémy


Document Actions
V-SYSTÉM: Kabelové topné systémy
Věnujme pozornost topným systémům dříve, než se zima zeptá, na čem jsme pracovali v létě! Projděme si technickou složku naplněnou vším, co řeší problém topení nebo rozmrazování. Tentokrát nejde o silný vázaný katalog. Výrobce zvolil konstrukci podle vašich potřeb. Seznamte se s možnostmi a nechte si zaslat souhrn technických informací dle vašich osobních preferencí.
Miroslav Minařík, ze dne: 17.12.2014
reklama


Je zajímavé, že si na topné rohože všichni vzpomeneme, až když je téměř pozdě. V zimě, když zamrzne potrubí, když je náledí nebo když nám začne kapat na hlavu z ucpané rýny.

Kolega mě tentokrát obdařil nikoliv uceleným katalogem, ale papírovou složkou firmy V-systém.



Všichni jsme si zvykli na vázané katalogy obsahující vše. Jenže takový katalog často obsahuje daleko více, než potřebujeme, a navíc je vždy po nějaké době v některé ze svých částí již neaktuální. Proto V-systém (ale i další výrobci) volí cestu složky, kterou naplní podle potřeb druhé strany. Možná někdo namítne, že se mohou jednotlivé části poztrácet, ale vše má něco do sebe.

  
Pro větší náhled klikněte!


Z čeho se může technická složka V-systému skládat:
  • podlahová vytápění
  • ochrana okapů a střech proti zamrzání
  • přímotopné konvektory a topné doplňky
  • ochrana venkovních ploch proti náledí
  • ochrana potrubí proti zamrzání a technologické ohřevy
  • průmyslové aplikace


Způsob podání informací
Osobně mám raději technické informační materiály, které kromě výčtu technických parametrů obsahují i podrobnější detaily. Pokud se podíváme na produktové listy (nikoliv na přehledy), pak objevíme přehledné obrázky s popisy použití, výhodami, ale i příklady. A právě proto si říkám, že by knižní vydání těchto informací bylo opravdu velmi dobře stravitelným edukativním materiálem.

A jak se s tímto materiálem pracuje

Nastudováním informací člověk získá velmi dobrý přehled. A ti zkušení samozřejmě také poznatky, jak vše navrhnout, použít a zapojit. V-systém navíc k těmto informacím poskytuje i důležitou technickou podporu.

Můj závěr

Tyto informace jsou vhodné pro všechny, kteří navrhují, montují či revidují tento typ elektroinstalací. Všichni navíc uvítají dobrou technickou podporou. Dokonce i velkoobchody, které takto podporované zboží rády drží skladem. V-systém jsme navštívili i s naší kamerou, ale o tom až v jiném článku.

 

Pravidelný sobotní přehled novinek a bonusů
z celého portálu Elektrika získáte přihlášením

 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Jak vést datová vedení bezpečně v průmyslových prostorách? Pokud potřebujete umístit do prostoru krabici, vzniká několik problémů. Zatížení, krytí IP, dostatečný prostor pro případné práce s vedením. V tomto videospotu se seznámíte s řešením KM Rack z AMPERu 2010. Nezapomeňte, že všude nelze použít běžné podpodlažní krabice určené do administrativních prostředí!
Proudové chrániče prakticky (archivní premiéra). Sledujte, nebo si jen poslechněte premiéru archivního záznamu přednášky Jana Krejčího z posledních Odborných seminářů OEZ 2019, kdy jsme se měli možnost setkávat osobně. Co v této dobře připravené přednášce zaznělo? Jaké typy proudových chráničů používáme? Jak souvisí nasazení proudových chráničů s ČSN, které vstoupily v platnost v roce 2018. Popis a důvody nasazení více chráničů v rodinném domě a dozvíme se také o ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933