Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

V obchodě bude vítězit důvěryhodnost a čitelnost


Document Actions
V obchodě bude vítězit důvěryhodnost a čitelnost
Maloobchod se v příštích třech letech v tuzemsku posune zase o kus dál. Předpokládaný ekonomický růst sice dá lidem plnější peněženky a tedy schopnost více utrácet, ale obchod ovlivní i negativně. Pomaleji se bude vyvíjet tržní podíl jednotlivých formátů, přičemž nejrychlejší nárůst se čeká u diskontních prodejen ...
Komerční sdělení, ze dne: 30.06.2008
reklama

Maloobchod se v příštích třech letech v tuzemsku posune zase o kus dál. Český trh čeká rostoucí zájem lidí o biopotraviny a kvalitní čerstvé zboží vůbec. Spotřebitelé si také stále více budou vážit svého času a stále méně budou „zvědaví“ na nepříjemný a nekompetentní personál. Vyplývá to z vize vývoje českého obchodu v následujících letech, který zveřejnily společnosti Incoma Research a Blue Strategy na základě vyjádření vedoucích osobností z obchodu, výroby, finančních institucí i státní sféry.

Předpokládaný ekonomický růst sice dá lidem plnější peněženky a tedy schopnost více utrácet, ale obchod ovlivní i negativně. Hospodářský růst poskytne více pracovních příležitostí, což se v obchodě projeví nedostatkem kvalifikovaných zaměstnanců. Dokonce to může brzdit rozvoj celého oboru. Příliv pracovní síly z východu tuto zvýšenou poptávku může nahradit jen částečně.
Nadále pokročí koncentrace obchodu a výrazněji se vydělí skupina tří až čtyř řetězců, které budou v českém obchodě hrát hlavní roli.

Pomaleji se bude vyvíjet tržní podíl jednotlivých formátů, přičemž nejrychlejší nárůst se čeká u diskontních prodejen – ze současných třinácti na sedmnáct procent v roce 2010. Hypermarkety porostou pravděpodobně pomalejším tempem a měly by si zachovat dnešní pětadvacetiprocentní podíl. Menší díl koláče připadne supermarketům a nezávislým prodejnám. Odborníci čekají, že tržní podíl supermarketů se z dnešních patnácti procent sníží na čtrnáct a u nezávislých prodejen klesne z 34 procent na třicet. Obecně vyšší přírůstky zaznamená nepotravinářský obchod, zejména prostřednictvím další expanze nákupních center.

Strukturální změny však postihnou celý obchod a zasáhnou i do oblastí, které s obchodem spolupracují či na něj navazují. Rozhodující strategickou prioritou se v nastávajícím období stane diferenciace (marketingových strategií, cílových skupin zákazníků i v dalších oblastech) a právě vyrovnání se s touto výzvou se stane jedním z předpokladů úspěchu.

Sledujte  http://www.komora.cz

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT


Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933